MikkoAhola

Valevähemmistö paljastui ja jäi kiinni Uudellamaalla

 

Valelääkärikohun jälkeen on paljastunut valesairaanhoitajia, valepsykologeja ja nyt valevähemmistö.  Valevähemmistöläiset ovat törkeästi esiintyneet syrjittynä vähemmistönä, ja sitä kautta saaneet itselleen etuja, jotka on tarkoitettu oikeasti sorrettujen ja hädänalaisten vähemmistöjen aseman auttamiseksi.

Tapauksen törkeys on kirvoittanut Suomen vähemmistöjen keskusliiton Nils-Aslak Al-Quad-Hagertin kommentoimaan vihaisesti: ”Tällainen valevähemmistönä esiintyminen ja etujen hankkiminen epärehellisin keinoin itselleen on pöyristyttävää. Me oikeat vähemmistöt kärsimme, kun resursseja uhrataan sinne, missä ei ole mitään oikeaa syrjintää ja epäkohtia. Valevähemmistöt vievät uskottavuuden koko syrjinnän ongelmalta. Oikeiden vähemmistöihin kohdistuva syrjintä on meille oikeiden vähemmistöjen jäsenille karua arkipäivää ja joudumme jatkuvasti kamppailemaan huono asemamme parantamiseksi. Sitten tulee tällaisia valevähemmistöjä, jotka meidän hädällä ratsastaen hankkivat myötätuntoa, vaikka asiat ovat heillä täysin kunnossa!”

Valevähemmistönä esiintynyt ryhmittymä ovat naiset, jotka ovat esiintymällä vähemmistönä saaneet yhteiskunnalta erilaisia vähemmistötukia ja avustuksia, ja muutenkin tekeytymällä syrjityksi vähemmistöksi keränneet rahaa ja myötätuntoa kansalaisilta. Eräs paljastunut valevähemmistön edustaja kertoi toiminnastaan viranomaisten kuulemisessa: ”Se oli. Silloin kun näimme, miten erilaiset ryhmät, romanit, maahanmuuttajat, saamelaiset, ne saivat kaikenlaista huomiota ja tukea. Ja heihin kaikki suhtautuivat myötätunnolla ja avuliaana. Ja minusta tuntui, että me emme saaneet mitään. Ei yhtään mitään. Se oli kuin rasismia meitä kohtaan, kun vain ne saivat kaikkea tukea, mutta meidän piti tulla toimeen omillamme. Niin kun he saivat, niin ajattelimme, että mekin voisimme yrittää saada. Lopulta kaikki oli yllättävän helppoa. Me vain esitimme, että me olemme vähemmistö ja syrjittyjä, niin sitten kaikki uskoivat ja me todella saimme kaikkea: virkoja, rahaa, tukea, kiintiöitä ja myötätuntoa. Kukaan ei epäillyt mitään. Se oli oikeastaan liian helppoa”.

On kysytty, miksi Vähemmistöasiamiehen virasto ei reagoinut mitenkään siihen, että naisjärjestöt onnistuivat esiintymään vähemmistönä, vaikka ovat tilastojen mukaan selvästi enemmistö Suomessa. Vähemmistöasiamies toteaa asian monimutkaisuuden viranomaislähtökohdasta: ”Me olemme ottaneet hallinnossa sen kannan, että jokaisella ryhmällä on subjektiivinen oikeus vähemmistöasemaan. Vähän samaa periaatetta noudattaen, kuin vanhemmilla on subjektiivinen oikeus päivähoitoon. Jos ihmisryhmä on kokenut olevansa syrjitty vähemmistö, niin olemme hyväksyneet tämän subjektiivisena oikeutena vähemmistöasemaan. Tosin nyt on selvää, että jos enemmistö ilmoittautuu vähemmistöksi, niin silloinhan viedään tavallaan kaikki resurssit oikeiden vähemmistöjen tilanteen parantamiselta, ja parannetaan niiden asemaa, joilla kaikki on jo erinomaisesti”.

Vähemmistöasiamies jatkaa:  ”Joudumme nyt uudelleen tarkastelemaan sitä, millä perustein joku ryhmä voidaan määritellä syrjityksi vähemmistöksi. Subjektiivisella oikeudella vähemmistöasemaan on ongelmansa, sillä kohta voisi tulla esimerkiksi perussuomalaiset, ja esittää olevansa syrjitty vähemmistö ja vaatia erityskohtelua ja suojaa syrjinnän lopettamiseksi.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Sen verran naisten tabuja rikkovaa, ettei uskalla sanoa ennen vaaleja mitään ,)

Ei VOI sanoa kuin, että kaikki naiset ovat ihania ja yksilöllisiä.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Mieskunnanvaltuutetulle annan ohjeen, miten suhtautua naisäänestäjiin.

Muistele lapsuuttasi, ja sitä resuista nallea, jolta puuttui toinen silmä. Muista, miten surkuttelit sitä, ja toivoit, että voisit viedä sen nallesairaalaan saamaan hoitoa silmävammaansa.

Muista, miten lapsena näit pesästään pudonneen siipirikon linnunpoikasen. Kuinka se avuottomana piipittäen räpelsi maassa. Muistatko, miten tunsit myötätuntoa ja halusit auttaa sitä.

Palauta nämä mielikuvat mieleesi, ja kertaa niitä hetki, ennenkuin menet kohtaamaan naisäänestäjiä. Suhtaudu naisäänestäjiin, niin kuin suhtauduit siihen nallekarhuun tai siipirikkoon linnunpoikaseen. Tämä on oikea miehen tapa suhtautua naisiin. Rakkaudella ja huolenpitävällä säälillä. Mieskunnanvaltuutetun tehtävä on suojella kuntansa kaikkia naisia.

Jukka Korhonen

Hah hah, tämä oli hyvä, hah hah.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

No, täytyy tunnustaa, että osittain tämä menee huumorin piikkiin.

Mutta.

Kyllä enemmistökin voi olla syrjitty vähemmistö. Esimerkiksi Etelä-Afrikassa mustat olivat selvästi valtaenemmistö, mutta valkoinen vähemmistö syrji heitä vallassa ollessaan. Samoin voidaan ajatella, että vaikka suomenruotsalaiset ovat vähemmistö, niin joskus 1700- ja 1800 luvuilla he olivat valta-asemassa, ja syrjivät suomenkielistä enemmistöä. Samalla tavoin on voitu esittää, että naiset ovat muiden syrjittyjen vähemmistöjen kanssa syrjitty vähemmistö, vaikka ovat lukumääräisesti enemmistö. Eri asia on se, onko tämä enää todellisuutta nykypäivänä, vai vain retorinen kupla ja toiveajattlun tuoma illuusio? Esimerkiksi USA:ssa feministinen liike lainasi suoraan mustien kansalaisoikeusliikkeeltä mallin siitä, miten yhtä ihmisryhmää sorretaan vallassa olevien taholta, ja käyttivät samoja ideoita ja retoriikaa omassa toiminnassaan.

Tämä sama ideoiden ja retoriikan lainaaminen voi olla selitys sille, että feministit ja naisliike näyttää ainakin pintapuolisesti tukevan maahanmuuttoa ja monikulttuurisuutta. Kun itse samaistutaan sorretun vähemmistön ideaaliseen rooliin, niin on vaikea lähteä kritisoimaan toisia sorrettuja vähmmistöjä.

Jos kuitenkin ajatellaan suomalaisia naisia, niin kyllä heillä oikeasti menee elämässään niin hyvin, että on väärin ja moraalitonta todellisia syrjittyjä vähemmistöjä kohtaa väittää, että suomalaiset naiset olisivat syrjitty vähemmistö. Tässä tavalaan mitätöidään koka ajan sitä, että osa vähemmistöistä kokee todellista sortoa ja syrjintää elämässään.

Ethän sinäkään pysäköi autoasi invalidipaikalle?

Toimituksen poiminnat