MikkoAhola

Meppi Riikka Manner: Miesäänestäjäni raiskaavat ja lyövät vaimojaan

Keskustan eurokansanedustaja Riikka Manner aikoo uusia europarlamenttipaikkansa korostamalla suomalaisten miesäänestäjiensä taipumusta naisiin kohdistuvaan väkivaltaan. Hänen mielestään suomalaiset miesäänestäjät kantavat perinteistä kulttuuria, jossa naisiin kohdistuu suuri määrä väkivaltaa.Hän siis esittää, että suomalaiset miehet suhtautuvat liian hyväksyvästi raiskauksiin ja naisiin kohdistuvaan väkivaltaan, ja kun keskustalainen mies on suomalainen mies tyypillisimmillään, niin...

Kovia mielipteitään Riikka Manner laukoo Satakunnan kansassa.

Ilmeisesti keskustan parissa on paljon naisäänestäjiä, jotka ovat myös sitä mieltä, että heidän aviomiehensä kantaa suomalaista naisiin väkivaltaa kohdistuvaa kulttuuriperimää, koska Manner aikoo kerätä Keskustalle poliittista kannatusta vaatimalla stoppia suomalaisten miesten väkivaltaisuudelle naisia kohtaan.

Itse en ole juuri koksaan äänestänyt Keskustaa, mutta ihmettelen tätä keskustapoliitokon linjausta, jossa aletaan syyttämään omia miesäänestäjiä naistenhakkaajiksi ja raiskaajiksi. Onko Keskustalla liikaa miesäänestäjiä, kun tällaista kuraa tietoisesti heitetään mieäänestäjienä päälle.

Pitää myös muistaa, että suurimmalla osalla Keskustan naisäänestäjistäkin on aviomies, ja ihmtetyttä se, hyväksyvätkö keskustan naisäänestäjät sitä, että heidän aviomiehiään syytetään raiskausten ja naistenhakkaamisen suosijoiksi?

Eräät toiset puolueet ja poliitikot ovat kyllä huomanneet, että ei ole hyvä keino houkutella äänestäjiä, väittämällä mahdollisia puolueen miesäänestäjiä raiskausten ja naisiin kohdistuvan väkivallan suosijoiksi. Keskustapuolueelle tällaiset väittämätä näköjään sopivat. Ihmettelen kuitenkin perusteita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Matias Härkönen

Kun miehet ehdottaa kovempia tuomioita raiskauksista ja väkivalta teoista, niin useimmiten naiset korostavat pehmeämpiä arvoja ja lyhyempiä tuomioita. Näkeekö kukaan ristiriitaa?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Naistuomarit antoivat erään tutkimuksen mukaan lievempiä tuomioita raiskauksista, kuin miestuomarit.

Kansanedustajan tai eurokansanedustajan ei kuitenkaan sovi vallan kolmijaon opin mukaan arvostella tuomioistuimien langettamia tuomioita. Kansanedustajan mahdollisuus vaikuttaa, on laatia lakeja, joissa määrätään ankaremmista vähimmäis ja enimmäisrangaistuksista raiskauksita ja perheväkivallasta.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

En ole koskaan keskustaa äänestänyt ja tämän jälkeen en tule koskaan äänestämäänkään. Tällaista huomiohakuisuutta Mannerilta ei olisi odottanut. Manner tuli kaapistaan omine eväineen ja siltä pohjalta sitten teen johtopäätökseni. Vahvistuu vain, että kepu on kepu eikä sitä mikään muuksi muuta.

Pertti Ilonen

Kyseenalaistaisin tuota ajatusmallia pikkuisen.

Onko heiltä kielletty populismi? Onko populismi sallittu vain yhdelle taholle Suomessa?

Nimimerkki Pertti Ilonen

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Eihän sitä kielletty ole. Puolue ei vain sytytä. On niin monta kielteistä kokemusta tullut esille. Populismia lienee kaikissa puoluissa, joissakin enemmän kuin toisissa, varsinkin aloittelevissa poliitikoissa tulee helposti esille.

Pertti Ilonen Vastaus kommenttiin #39

Irja: Hyvä asiallinen ja perusteltu mielipide. Ja jokaisella meillä on oikeus omaan mielipiteeseensä.

Kevennyksenä: En välttämättä ole samaa tai eri mieltä. Asia on pikemminkin päinvastoin...

Jouni Nordman

Eikö tossa joudu olemaan jonkilaista kokemuspohjan perustuvaa tieto, varmaan juuri edustajan omasssa lähipiirissään siis tällöistä tapahtuu. Eli onko Keskustalaiset miehet naisiin kohdituvan väkivallassa jotenkin poikeevia, jota Keskustalaine ideologia vahvistaa. Eli yrittää edustaja vain omassa puolueessa asenne ilmapiiriä parantaa, eli muuiden puolueiden edsutaja ottaka ihan rauhassa. Manner vain kertoi teille, että on ongelmaan jo puuttunut, johon muut puolueet ovat jo 30v sitten puuttuneet.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Jos valitsee poliittisen toimintansa linjaksi feministisen väittämän, että raiskaukset ja naisiin kohdistunut väkivalta johtuu siitä, että suomalaiset miehet yleensä hyväksyvät naisiin kohdistuvan väkivallan, niin silloin tämän väittämän piiriin kuuluu kaikki suomalaiset miehet. Kaikkiin suomalaisiin miehiin kuuluvat myös oma isä, oma aviomies, omat veljet ja oma poika.

Tässä mielessä tämä väittämä on ongelmallinen politiikan teon lähtökohta.

Tietenkin poliitikko voi väittää, että juuri oma mies, tai oma isä ei kuulu kaikkien suomalaisten miesten joukkoon, mutta on selvää, että tällainen väittämä on tekopyhä. Äänestäjät taas inhoavat yli kaiken nimenomaan tekopyhiä poliitikkoja.

Ruotsissa on oma feministinen puolue, FI, joka on ratkaissut tämän ongelman siten, että siihen kuuluvat naiset elävät kokonaan ilman miespuolista kumppania. Puolueen kannatus onkin siin 1 % hujakoilla Ruotsin vaaleissa.

Jouni Nordman

Kirjotus oli tarkotettu sarkasmiksi, eli ei todellakaan kokonais totuudeksi. Mutta yritti havainolista naisen ajatus mallia, sillä mistä ne asiat otta, kuin omasta lähi sosoaalisesta piiristään.

Jouni Nordman

Toisaalta viimene yhteisö joka on pedofilian suojelemisesta paljastunnut, on hyvin lähellä keskusta toimiva. Eli jos Manner on omakohtaisesti omissan lähtennyt murtamaan toisa suejelua saavaa asia, eli on henkilökohtasta syytä ottaa asia esille. Sillä jos ollaan laseensekaantujia suojeltu, jotka on ollut kaikissa yhteisöissä aina tuomittavaa. silloin voidaan vain todelta, näissä piireissä ei viellä ole varmaan naisen pieksemistä pahalla edes alettu pitämään. Vaanon normalia, johon Manner haluaa itse tehdä omien keskuudessa muutoksen.

Piku Koo

Hmmm. Puhun ny ainoastaan omasta kokemuksestani. Paras ystäväni näki ja koki väkivaltaa jo kotonaan isältään. Aikuistuttuaan liitto petturimiehen kanssa, sitten liitto poliisimiehen kanssa. Tämä oli iso kaveri joka hakkasi ja löi. Vihdoin ero - jonka jälkeen ystäväni tulee tapetuksi erään toisen miehen toimesta (nyyh').

Toinen läheiseni kuvio. Mies sulkeutuu vuosien aikana enemmän ja enemmän, raha- ja peliongelmia. Hakkaa naisen kerran mustelmille. Ei puhu. Pakottaa naisen puhumattomuudellaan tekemään abortin. Nainen alkaa juoda. Väkivaltaa, poliisit ovella joka viikonloppu, lapsiin ei keskitytä, lapsille ongelmia.

Hmmm. Mitä nämä kuviot ovat ? Miehen väkivalta ainakin niissä on helkutin hallitsevassa osassa. Mutta myös se, että naiset eivät pysty lähtemään väkivaltaisten miesten luota - varmasti lastenkin takia.
Tai jos he lähtevät, he väkivaltaiseen miehenmalliin kasvaneina hakeutuvat samanlaisen seuraan. Ja huonosti käy.

Näitä isiä on lehdissä joka viikko. Suurin osa - kuten kaksi tapausta tässä, eivät lehtiin pääsekään, paitsi sitten kun on "too late".

Juhani Piironen

Ei tuohon voi oikein muuta kommentoida kuin että Riikka Manner ei ilmeisesti paljoa tiedä mistään.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Eli lööppijulkisuudessa rasismi ja natsismi on nyt viimeinkin kaluttu ilmeisesti loppuun. Nyt sitten tulevat Mannerin erityisesti mainitsemat hakkaavat ja raiskaavat suomalaismiehet. Uskomatonta lapsenomaista yleistämistä. Ilmeisesti Mannerin äänestäjäkuntaan ei kuulu miehiä. :)

Jouni Nordman

Ei vaan on Manner vain lukennut liikaa Sofi Oksasta ja tullut käännytetyksi:)

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Onhan sillä kokemusta parista miehestä ... kuulostavat tosin hissukoilta kun tuollaista antavat itsestään kertoa?

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Ehkä en osaa lukea mutta en tuosta linkkaamastasi jutusta löytänyt mitä otsikkosi väittää Mannerin sanoneen. Huomaan että muut ovat tuon löytäneet, ilmeisesti tarvitsen lukemisen suhteen erityistä tukea.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Täytyy kompata Salmea. Nyt Ahola meni sieltä missä aita oli matalin...
Valitettavasti.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Selitetään tämä nyt sitten tarkemmin lukijoille.

Kun kysytään, miksi jossain yhteiskunnassa esiintyy paljon tietyntyyppisitä toimintaa, kuten esimerkiksi aviovaimojen pahoinpitelyjä tai raiskauksia, niin tätä selitetään yhteiskunnan kulttuurin ominaisuuksilla, eli sillä, että kyseisessä kulttuurissa suhtaudutaan vähemmän tuomitsevasti, tai jopa sallivasti vaimojen pahoipitelyyn ja raiskauksiin. Esimerkiksi historiassa oli Suomessakin aikoja, jolloin vaimon ruumiillista kurittamista pidettiin täyisin sallittuna, ja häälauluissa kehoitettiin kohtuuteen uuden vaimon ruumiillisessa kurittamisessa.

Yhteiskunta ja kulttuuri vaikuttavat paljon rikosten määrään, esimerkiksi väkivaltarikoksia ja raiskauksia tapahtuu erittäin paljon USA:ssa, kun taas Japanissa molempia rikostyyppejä tapahtuu erittäin vähän.

Feministit, ja heitä kopioiden Manner esittävät, että raiskausten ja perheväkivallan "suuri määrä" Suomessa johtuu siitä, että suomalaiset miehet suhtautuvat myötämielisesti, tai vähemmän kielteisesti raiskauksiin ja lähisuhdeväkivaltaan. Feministien ja heitä kopioivien mielestä suomalaiset miehet kannustavat keskinäisissä puheissaan toisia miehiä pitämään perheessään kuria yllä hakkaamalla, ja miehet myös hiljaisesti hyväksyvät raiskaukset. Feministien ja Mannerin mukaan perheväkivallan ja raiskausten pääsyy on se, että suomalaiset miehet eivä tuomitse riittävästi naisten hakkaamista ja raiskauksia keskinäisissä puheissaan.

Raiskaukset ja perheväkivalta ovat rikoksia, eli kuuluvat ns. poikkeavan käyttäytymisen luokkaan, ja rikollisuudelle on kriminologiassa löydetty monia muitakin selityksiä, kuin moraaliset asenteet. Esismerkiksi syrjäytyminen on todettu monissa tutkimuksissa tärekäksi rikollisuutta selittävksi syyksi. Väkivaltarikollisuuden taustalta on löydetty myös mielenterveydellisiä syitä: mm. Eräs Ruotsalaistutkimus esitti, että yli 80 % vankilassa istuvista väkivaltarikollisista oli psyykkisesti selvästi häiriintyneitä. Väkivaltarikollisuutta selitää kriminaalipsykologi Haapasalon mukaan erityisesti se, että väkivaltarikolliset ovat lapsena joutuneet itse lähes aina fyysisen pahoinpitelyn kohteeksi. Suomessa on myös selvitetty paljon alkoholismin ja väkivallan suhdetta, ja saatu tuloksia, joiden mukaan päihderiippuvuudet ovat suurin selittäjä väkivaltarikollisuuteen syyllistymisessä. Muut puolueet, kuten Sosiaalidemokraatit ja Vasemmistoliitto ovatkin ottaneet kriminaalipolitiikassa nämä sosiaaliset tekijät lähtökohdiksi, kun erilaista rikollisuutta pyritään vähentämään.

Yleensä suhtautumisessa rikollisuuteen oikeisto näkee rikollisuuden syyt yksilölön pahuudessa, ja oikeisto, etenkin äärimmäinen oikeisto vaatii yksilön oman pahuuden tunnustamista ja yksilön tietoista pahaa valintaa pääsyyksi rikollisuuden selittämisessä ja siksi oikeiston, etenkin äärioikeiston ratkaisu rikollisuuteen on rangaistusten koventaminen ja poliisien lisääminen. Vasemmisto ja liberaalit taas painottavat yhteiskunnallisten tekojöiden vaikutusta rikollisuuden ehkäisyssä ja etenkin sosiaaliturvan ja hyvinvointivaltion roolia. Feministinen ja Mannerin malli, jossa perheväkivalta ja raiskaukset nähdään "miesten pahuuden ilmaisuna" on tarkkaan ottaen erittäin lähellä äärioikeistolaista rikollisuusselitystä, vaikka se näennäisesti esittääkin syyksi yhteiskunnalliset tekijät, eli miesten vallankäytön.

Jouni Nordman

Eli feministi haluavat mörön jota kohtaa voidaa syylisyytä kohdita. Tämähän oli aikanaa hoidettu irtolaislailla, joka vasta -80 luvulla suomesta poistettiin. Feminsiteillä on yksi ongelma, he eivät syyllistä naisen käyttämään väkivlat perheissä, vaan syyllistävät pelkästään tässä miehet. Sillä naisten henkisen väkivällan käyttö on paljon yleisenpää, kun on miesten käyttämä fyysinen väkivalta. Tähän voidaan sikis päätellä, että suurinosa miehistä on kotonaa alisteisessa asemassa, johtuen huonommasta retoorisista taidoistaan.

Eli feministit sortuvat tässä perus ongelmaansa, jossa he haluavat vain toisella puolella korjata asioita, menemättä kumminkaa itse ensin peilin eteen. Eli syyllistyvät perus virheeseen, eli jättävät oman pesänsä hoitamatta, sillä on niin paljon mukavenpi hakea niihin omiin ongelmiin sijais kärsijä, kuin puuttua omiin ongelmiinsa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola Vastaus kommenttiin #22

On vain myytti, että naiset olisivat taitavampia henkisen väkivallan käyttäjiä.

Käsite henkinen väkivalta on hyvin kyseenalainen, sillä käytännössä aina, kun on toisen käytökseen tyytymätön, voi sanoa joutuneensa henkisen väkivallan uhriksi. Lähinnä henkiseksi väkivallaksi voisi kuvat narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivän ihmisen aiheuttamaa tuskaa toiselle.

Pertti Ilonen Vastaus kommenttiin #25

Nämä käsitteet vaativat todella suurta tarkkuutta.

Leimaamiseen ei todellakaan kannata alkaa. Ei yhtään.

Off-topic osuus:
Syyttelykin on sikäli hassua, kun Suomessa on ihan koulutetut ammattilaiset, jotka saavat palkkaa siitä työstä.

Jouni Nordman Vastaus kommenttiin #34

Tämä on todella vaaralista Suomalista miestä, muita väkivaltaseksi syyttää. sillä silloin voidaan kanssa syyttää Suomalista naista, pahammaksi nalkuttajaksi kuin muiden maiden kanssa sisaria. Tällöin ongelmat on kummankin puoleisia. Eli syyttelemällä ei mitää kehitystä voida saada aikaseksi, sillä silloin vain kaivaudumme omiin bunkereihimme.

Piku Koo

"Kun sanat loppuvat puhuvat nyrkit". Jopa lukemattomat miehetkin tietävät tämän. Vai ovatko hekin femakoiden salajuonessa.
Ja jos ei pysty nyrkkeilemään, otetaan viinaa, niin jo pystyy.
Kyseessä ei kuitenkaan pelkkä alkoholipoliittinen asia. Harva sitä 25 -vuotiaana naimisiin mennessään niin paljon juo.

Kun kuuntelee miesten juttuja yleisesti, siellä on paljon väkivaltaisia ilmaisuja tyyliin "teki mieli vetää akkaa turpaan". Ja mitä raiskausteemaan tulee, siitäkin jotkut vääntävät "vitsiä" jo nuoresta saakka. No ehkä tämä on vain puhetta, mutta tietäen tilastot, eivät ne suomalaisia miehiä vallan imartele.

"Työttymyys, viina, kirves ja perhe" -
minulle tulee intuitiivisesti mieleen kunniamurha. Omistamisen halu, menettämisen pelko. Epäonnistuminen ja häpeä.

j.olavi heikkinen

"""Europarlamentaarikko Riikka Manner (kesk.) on sitä mieltä, että naisten syrjintää ehkäistään tehokkaimmin vähentämällä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.

Hänen mielestään parlamentin keskiviikkona hyväksymä päätöslauselma tiivistää sen tosiasian, että naiset joutuvat väkivallan uhreiksi kaikissa kulttuureissa.

– Naiset kokevat esimerkiksi perheväkivaltaa todella paljon. Kyseessä on ihmisoikeusloukkaus, jota yhteiskuntamme ei ole ottanut riittävän vakavasti, Manner huomauttaa.

– On jopa totuuden muuntelemista korostaa vain keskuuteemme juurtumassa olevien kulttuurien naisiin kohdistuvaa väkivaltaa kuten sukuelinten silpominen tai pakkoavioliitot. Perinteisissä eurooppalaisessa ja suomalaisessa kulttuureissa naisia lyödään, esiintyy ihmiskauppaa muun muassa prostituution muodossa ja rikostilastot pullistelevat raiskauksia. Mikäli emme katso näitä tosiasioita silmiin, hyväksymme yhteiskunnassamme edelleen naisten syrjinnän.

Hän kertoo jo pitkään pohtineensa, kohdistetaanko tasa-arvopolitiikan toimenpiteet oikein.

– Keskitymme parantamaan naisten asemaa esimerkiksi yritysmaailmassa. Mielestäni tasa-arvokysymyksistä suurin, joka koskettaa kaikkia naisia on naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan lopettaminen ja ehkäiseminen."""

http://www.satakunnankansa.fi/Kotimaa/119479368565...

j.olavi heikkinen

http://www.optula.om.fi/Satellite?blobtable=MungoB...

naiset ovat suomessa miehiä useammin fyysisen väkivallan uhreja ja raiskausrikokset ovat tilastollisesti korkealla tasolla elikkä hyvin yleisiä, noin 15 000 naista raiskataan vuosittain ja noin 46 000 naista pakotetaan seksuaaliseen kanssakäymiseen.

kansainvälistä huomiota saaneiden asiantuntija-arvioiden mukaan neljäsosa parisuhteessa elävistä naisista on kokenut perheväkivaltaa!!!!

kati sinenmaa

Sitä se tekee, kuin elää maailman vapaimmassa maassa, missä avoimus on myös vapainta; Muissa maissa väkivalta naisia kohtaan jää pahasti piiloon

Ehdotan, että Suomen lehdistöstä tehdään yhtä ahdasmielinen kuin mitä on muissakin maissa, niin silloin tällaisia uutisia ei tarvitsia lukeva...
ainiin, mutta parhaillaaan sitä sensuroidaan urakalla...

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Olet kyllä oikeassa tuon vapauden suhteen. Esimerkiksi perussuomalaisten kannattajat usein vetoavat Ruotsin raiskaustilastoihin ja väittävät, että seillä maahanmuuton seurauksena tapahtuu lähes eniten raiskauksia maailmassa. Kyseessä on kuitenkin vain tilastoharha, sillä Ruotsissa vain ilmoitetaan raiskaustapauksista ja yrityksistä paljon helpommin ja matalammalla kynnyksellä, kuin muissa maissa. Muissa maissa raiskaukset jäävät lähes kokonaan piilorikollisuudeksi.

Pertti Ilonen

Jostain syystä kyseisen puolueen kannattajat kaivavat esille ja jakelevat netissä kaikkea mahdollista ryönää muista maista. Useinhan se on niin, että
sitä saa mitä tilaa.

Mietityttää, että ihanko oikeasti he haluavat Suomelle hyvää ?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ilmeisesti Manner tietää ettei hänellä ole miesäänestäjiä ja siksi kalastelee lisää naisäänestäjiä tällaisilla provokatiivisilla feministipuheilla!

Käyttäjän TimoKRisnen kuva
Timo Rsnn

Kyllä Manner alkoi vaikuttaa niin tollolta,että uskon hänestä tulevan suomen seuraava naispresidentti!

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

- "Keskustan eurokansanedustaja Riikka Manner aikoo uusia europarlamenttipaikkansa korostamalla suomalaisten miesäänestäjiensä taipumusta naisiin kohdistuvaan väkivaltaan."

Ja siinä hän tulee onnistumaan täydellisesti.

Piku Koo

No eikös nämä keskustan mahdolliset vaimohakkaajat ole niitä kohta ehkä persuiksi kääntyviä karitikkusia ja pervolaisia .

Käyttäjän RiittaKlemettiLilja kuva
Riitta Klemetti Lilja

Tämän sanon tähän asiaan täydestä sydämestäni omana mielipiteenäni.

Johan toki suomalaisen perheväkivallan tilastot kertovat totuutta siitä miten on. Kuitenkin, jos suomalaisella miehellä on geeneissä peräänantamattomuus ja ehdottomuus, niin onhan ne samat geenit suomalaisilla naisillakin. Jos yhtä peräänantamattomat kalskahtavat yhteen niin se ruumiiltaan vahvempi voittaa.

Suomalainen nainen on vahvatahtoinen, taitava, hyvin koulutettu ja tietoinen oikeuksistaan. Mielestäni oikein hyvä niin! Tykkään!
Kuitenkin on oltava joku raja siihen mitä nykyisin tapahtuu, että naiset näyttävät haluavan valtaa jopa yli miesten kaikissa elämän tilanteissa.
Kostoa vai mitä se lie joistain isoäitien kärsimistä epäoikeudenmukaisuuksista, mutta käsittämätöntä se on miksi ei tyydytä tasa-arvoon ja solidaarisesti neuvoteltuihin päätöksiin perheissäkin, sellaisiin joissa kummankin mielipiteet otetaan huomioon.

Naisvalta ei ole yhtään parempi kuin miesten. Ihan turha sanoa etteikö olisi törttöjä väkivaltaisia suomalaisia miehiä, ihan varmasti on niitä liikaa, mutta valtavan moni suomalainen mies on myös erittäin herkkä, äärettömän fiksu, kohtelias ja rehelliseen tunteelliseen keskusteluunkin pystyvä, älkäähän sitä unohtako!

En varmasti mielistelisi hetkeäkään saadakseni jonkun äijän koukkuun itselleni, mutta en kyllä itseäni miellyttävää kumppania suostuisi vähättelemäänkään. Jos kumppanissa huomaa jotain korjattavaa, niin eikö häntä pitäisi auttaa sen yli keskustelemalla ja tietoisesti voi ihan hyvin sitä yliotettaan luovuttaa niin mies kuin nainenkin?

Jos joku on ahdistettu nurkkaan, niin väkivaltaahan siitä syntyy, vaikka onhan niitä älyttömiä äärimmäisyyksiä tietysti olemassa kuitenkin, sellaisia joihin mitkään konstit eivät auta.

En kuitenkaan millään usko että suomalainen mies on mitenkään erityisen väkivaltainen muihin verrattuna joten Riikka Mannerilta tämä on halpamaista rävellystä.

Piku Koo

Riitta K-L: >>>>>Kuitenkin on oltava joku raja siihen - - -, että naiset näyttävät haluavan valtaa jopa yli miesten kaikissa elämän tilanteissa.
Kostoa vai mitä se lie joistain isoäitien kärsimistä epäoikeudenmukaisuuksista, mutta käsittämätöntä se on miksi ei tyydytä tasa-arvoon ja solidaarisesti neuvoteltuihin päätöksiin perheissäkin, sellaisiin joissa kummankin mielipiteet otetaan huomioon.>>>>>>>>>>

Ehkä olen tippunut kärryiltä jonnekin ysärille tässä, mutta miten tulee muka esiin se että naiset haluavat valtaa yli miesten ??

Jos näin on, ei se missään kuitenkaan näy. Miehet tuolla enimmäkseen puhuvat ja hääräävät. Naiset taasen kodista, lapsista ja ruuasta. Välillä tapellaan, ja jossain tapellaan enemmänkin, koska on turha kuvitella, että kaikki miehet pystyvät puhumaan - ja että kaikki naiset voisivat valita itselleen fiksun miehen tai vain lähteä nostelemaan ja elää ehkä sitten yksin.

Pertti Ilonen

Aihetta on tutkittukin. Genetiikka selittää vain osan asiasta.

http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/V%C3%A4kiv...

Olisiko se oikea kysymys tässä:

Miten muuttaa kulttuuria Suomessa paremmaksi ?

Muutokset ovat kuitenkin hitaita. Erittäin hitaita, kun kyseessä on populaatio, joka on kooltaan vaikka 5 miljoonaa ihmistä ja rapiat.

Nimimerkki
Pertti Ilonen

Toimituksen poiminnat