MikkoAhola

Helsinki vähentää tulonsiirtoja köyhiltä rikkaille

Helsingin kaupungin politiikkana on ollut siirtää pienituloisempien rahoja suurituloisten hyväksi asunnorakentamisen säätelyn kautta. Etenkin Kokoomus on ajanut Helsingissä tätä linjaa, ja Vihreät ova olleet peesissä.

Rahaa on siirretty pienituloisilta hyvätuloisille seuraavalla, hieman ovelalla keinolla: Helsingin kaupunki määräsi, että pieniä asuntoja pienituloisille ei saa rakentaa, jos samaan taloon ei samalla rakenneta yhtä pienituloisen asuntoa kohti yhtä asuntoa suurituloisille. Näin yhden yksiön rakentaminen edellytti aina yhden 120 neliön asunnon rakentamista.

Kun pienasuntojen rakentamista pienituloisille näin rajoitettiin, ja suurasuntojen rakentamista suurituloisille kiintiöitiin, niin syntyi tilanne, jossa pienasuntojen hinnat nousivat huippuhintoihin, kun taas suuria asuntoja oli liikaa, ja hinnat laskivat. Näin hyvätuloiset saivat itselleen pilkkahintaan 120 neliön asunnon tai suuremman.

Pienasunnon ostaja siis maksoi yksiöstään ylihintaa, ja tästä ylihinnasta johtuen rakennuttaja pystyi myymään suuren asunnon  alihintaan hyvätuloiselle ison asunnon tarvitsijalle.

Tämä sama kertautuu vuokramarkkinoilla, ja yksiöissä asuvat pientuloiset joutuvat joka kuukausi maksamaan satoja euroja ylimääräistä vuokraa asunnostaan pienasuntopulasta johtuen.

Vapaat markkinat. Vapaat markkinat, huutavat täällä kokoomuslaiset, mutta kuitenkin he valtaan päästyään häikäilemättömästi rajoittavat markkinoita säädöksillä, joilla hyvätuloisille puoluekavereille järjestetään halvemmat asunnot.

Tästä asuntokuviosta ja sen purkautumisesta kertoo selkeästi  Vuokraturvan blogi

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Jouni Nordman

Mutta ei tainnut kokomus tarkottaa, että näihin isoihin asuntoihin tulee sossutuilla elevät maahan muutajat. Joille vasurien ja viehteiden ajama maahanmuuton suosimine Hesass mene, sitten valitetaan kun ei veronmaksajat kaupunkiin jää, vaan saavat itse maksa omat asuntonsa kahdesti. Sillä mitä ole kuullut noista sossun maksamista takuu vuokrista, niin niitä ei saa millään vapailta markkinoilta. Eli tossa se kaikkein suuri tulon siirto tehdää, jossa oikeesti kupataa kaupunkia ja kunnolla.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Voisi olla selitys sille, miksi Helsinkin haalii maahanmuuttajia. Ei paljastuisi se tosiasia, että asuntojen koon säätely jättäisi suuret asunnot tyhjiksi.

Toimituksen poiminnat