MikkoAhola

Hevosenlihajupakka - mitä osuus EU:n Elintarvikevirastolla Parmassa

Muistamme vielä, miten Berlusconi juoni Euroopan Elintarviketurvallisuusviraston Parmaan Paavo Lipposen nenän edestä. Tämä siitä huolimatta, että Italiassa oli juuri ollut Parmalat-skandaali, jossa Italian johtava elintarvikeyhtiö sekaantui kymmen miljardin euron petoksiin ja rahanpesuun.

Euroopan ruokaturvallisuus meni sitten Parmaan, juuri tähän Parmalatin kotikaupunkiin.

Nyt hevosenlihaskandaalin velloessa poliitikkomme ja toimittajat vaikenevat täysin siitä, että nimenomaan Euroopan Elintarvikeviraston tehtävänä olisi ollut estä tämänlainen kuluttajien törkeä ja rikollinen sumuttaminen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän alttisalomaki kuva
Altti Salomäki

Ketään ei suuremmin ihmetytä sekään, että Suomesta löytyi hevosenlihaa vasta kun kohu oli ensin noussut toisaalla ja tämänkin jälkeen vain lihajalostajan omissa testeissä.

Samaan aikaan meilläkin taitaa olla pari valvovaa viranomaista ja miljoonakunta säännöstä turvaamassa ettei näin tapahtuisi. Onko näistä ollut jokin nähtävissä oleva hyöty?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset