MikkoAhola

Peruskoulusuomalaiset

Suomessa on työvoimapula, mutta se koskee vain erityistä ammattitaitoa vaativia työtehtäviä. Pelkän peruskoulun suorittaneille ei ole tarjolla liiemmin töitä. Lisäksi maahanmuuttajat sijoittuvat usein, ainakin aluksi, näihin vähän koulutusta vaativiin työtehtäviin. Suomessa on siis tilanne, jossa samanaikaisesti on rakenteellista työttömyyttä ja työvoimapulaa.

Koska maahanmuuttajat kilpailevat samoista työpaikoista, kuin pelkän peruskoulun käyneet suomalaiset, ovat pelkän peruskoulun käyneet suomalaiset alkaneet suhtautua nuivasti maahanmuuttajiin. He ovat keskittäneet toimintansa puolueeseen, joka ajaa maahanmuuttokriittistä linjaa ja nuivaa suhtautumista työvoiman maahan tuomiselle. Nämä peruskoulusuomalaiset ovat lyhentäneet puolueensa nimen perussuomalaisiksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Osa-sit Hel-sin-gin Sa-no-mi-en pää-kir-joi-tuk-sen ko-pi-oi-da tän-ne, liit-tää Per-sut sii-hen ja o-hit-taa nu-me-rot ko-ko-naan.

Hy-vä, hy-vä.

Timo Härtsi

Tässä lukemista korkeakoulutetuista ja heidän työllistymisestään:

"Korkeakoulutettujen työttömyys kasvaa kaksi kertaa nopeammin kuin yleinen työttömyystilanne Suomessa, Akavan asiantuntija Miika Sahamies sanoo."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/korkeakou...

Ja peruskoulun käyneidenkin olisi helpompi työllistyä ilman harmaata taloutta ja jos joku tässä maassa valvoisi, että ulkomailta tulleetkin saisivat asianmukaisen palkan työstään eikä 4 euroa tunti.

Suomalainen lähtisi ns. samalta viivalta, nythän monilla aloilla suomalainen joka asuu ja elää tässä maassa on mahdotonta kilpailla ulkomaisen halpatyövoiman kanssa.

Suomalainen on liian kallis työntekijä, monet työthän siirretään myös ulkomaille. Eli ongelma ei todellakaan koske pelkästään peruskoulun käyneitä.

Sixten Korhonen

Ei riitä resurssit valvoa.
Ja kun verkostot on muodostuneet, ei edes ns. rajojen sulkeminen.

William Green

Jos kaikki opiskelevat maistereiksi niin työttömyys ei vähene. Vähän aikaa sitten tarvittiin ihmisiä töihin mutta nyt koneet ovat korvanneet ihmisen ja ne vähät jäljelle jääneet työt ovat menneet Kiinaan. Olisi hyväksyttävä se että kaikille ei enää löydy paikkaa laillisessa yhteiskunnassa mutta mikään aate tai valtiomuoto ei siihen vielä taivu.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Erinomainen ja oikeaan osuva analyysi. Itsekin tiedän pelkän peruskoulututkinnon omaavan henkilön, joka on älynnyt elättää itsensä toisilla, kun ei ole mitään hankittua ammatillista osaamista itsellä ja on melko näkyvässä asemassa maahanmuuttokriittisten porukoiden piirissä.

Käyttäjän kariilkkala kuva
Kari Ilkkala

Eikö olisi Mikko melkein loveen lankeamisen paikka, kun kaikki persut olisivat tyhymiä vain peruskoulun käyneitä juntteja?

Vaan mietitäänpä kansanvallan olemusta... jos vallitsevan johdon toiminta perustuu siihen, että viksummat käyttävät hyväksi tyhmempiään, niin pitääkö niiden tyhmempien osallistuminen yhteisistä asioista päättämiseen silloin kieltää?

Hassu juttu muuten ao. linkissä:

http://www.hs.fi/kotimaa/Hallitus+valitsee+uudistu...

Klikkaa sieltä kohtaa Maahanmuutto.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Saksassa lääkäreistä paikoin jopa neljännes on maahanmuuttajia. Maahanmuuttoa tuetaaat mm. kielikoulutuksella. Lääkärit voisivat olla yksi koulutettujen maaaahanmuuttajien ryhmä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset