MikkoAhola

Virkaan astuva vähemmistövaltuutettu korostaa vähemmistöjen rikollisuutta

Ensi töikseen Etyjin vähemmistövaltuutetuksi valitsemisen jälkeen RKP:n Astrid Thors korosti painokkaasti vähemmistöjen rikollista luonnetta. Thors korosti sitä, että romanit ovat julmia rikollisia, ihmiskauppiaita, vaikka Suomen poliisin tutkimus aiheesta väittikin toista. Thors halusi painottaa kansalaisille, että itäeurooppalaiset romanit ovat todennäköisesti ihmiskauppiaita, sillä joissain ulkomaisissa selvityksissä oli "saatu viitteitä siitä, että ihmiskauppaa voi esiintyä".

Tärkeä poliittinen agenda tulevalle vähemmistövaltuutetulle on siis sen esiin tuominen, että vähemmistöt ovat rikollisuuteen taipuvaisia. Ilmeisesti Astrid Thors on sitä mieltä, että suomalaiset suhtautuvat romaneihin ja muihin maahanmuuttajiin liian ennakkoluulottomasti, eivätkä riittävästi koe näitä ulkomaalaisia uhkana, kun hän erityisesti haluaa maalata heistä kuvaa rikollisina.

Itse ainakin ajattelisin, että yleensä ihmisillä ja suomalaisilla on luontainen taipumus kokea ulkomaalaiset ennakkoluuloisesti suomalaisia epärehellisimpinä ja epäluotettavimpina. Yleensä ulkomaalaisiin kohdistuu rasistisia ennakkoluuloja, ja rikollisuus kuuluu tällaiseen ulkomaalaisiin kohdistuvaan ennakkoluuloisuteen yleisesti. Ainakin hyvin tuntemani maahanmuuttajat kertovat, että suomalaiset hyvin usein kohdistavat heihin epäilyjä epärehellisyydestä ja mahdollisista rikoksista.

Thors siis on toista mieltä, ja pelkää sitä, että suomalaiset sinisilmäisesti kokevat ulkomaalaiset liian rehellisinä ja lakeja kunnioittavina hyväntahtoisina ihmisinä. Siksi hän haluaa mediassa painottaa epäilyjä etenkin romanien rikollisuudesta.

RKP otti kannakseen viime puoluekokouksessa nollatoleranssin rasismin suhteen. Näyttää siltä, että puolueen puheenjohtaja Karl Haglund ei saa puolueensa oikeaa laitaa kuriin, ja tämä jatkaa äärioikeiston kanssa flirttailua näillä muukalaiskammoa lietsovilla puheilla. RKP on kuitenkin olemukseltaa oikeistopuolue, ja ilmeisesti Thors ja muut RKP oikeistolaista äärilaitaa edustavat haluavat hyödyntää ne pelot maahanmuuttoa ja itäeurooppalaisia kohtaan, joita Euroopassa koko ajan kovassa nousussa oleva kansallismielisyys ja äärioikeistolaisuus hyödyntää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Pekka Salo

Rkp ja myös korkeaan kansainväliseen virkaan valittu Astrid Thors ovat todela oikeassa kumpikin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Tulit sitten mielipiteinesi ulos puhelinkopista ;)

Tukea sataa Thorsille. Mutta keiltä?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Poistin tuosta yhden kommentin, koska siinä Biaudet'n nimi oli väännelty samalla tavalla halventavasti, jonka vuoksi yksi Laasasen blokeista poistettiin ylläpidon toimesta ja Laasanen sai varoituksen bannista.

Pentti Järvi

Noh, sanopa sinä sitten mikä oli tämän blogisi tarkoitus eli idea?

PS. kyl minä osaan ranskalaisia nimiä kirjoittaa ymmärrettävämpään muotoa, oli nimen haltija sitten savolainen tai ei.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei Thors ihan noin sentään sanonnut.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kyllä Thors oli kovasti kiinnittämässä "symbolisia hihamerkkejä" Suomeen tulevien Itä-euroopan romanien käsivarsiin.

Jos syyttää ilman perusteita tänne tulevia romaneja ihmiskauppiaksi, toimii samalla tavoin, kuin vapaaehtoisena naapurivahtina toiminut George Zimmerman, joka ampui aseettoman 17-vuotiaan Trayvon Martinin viime vuoden helmikuussa. Zimmerman näki huppariin pukeutuneen mustan nuorukaisen, ja oletti tämän olevan rikollisen ja lähti seuraamaan tätä, joka sitten johti ampumiseen. Todellisuudessa Trayvon Martin oli käynyt karkkikaupassa ostoksilla. Zimmerman oletti Martinin olevan rikollinen, koska hän oli musta. Samalla tavoin Thorsin lausunto ei ole mitään muuta, kuin ilmausta hänen uskomuksestaan, että itäeurooppalaiset romanit ovat ihmiskauppiaita.

Pentti Järvi

Minun idolini tässä asiassa on edelleen Helena Eronen, joka pani B:n ahtaalle toimistoineen.

Harri Lahtinen

Toivottavasti olet nähnyt kuvat Zimmermannista tapahtumahetkellä, aika pahaa jälkeä sai Martin aikaan hyökättyään raivopäänä Zimmermanin kimppuun, aika sopivaa tietysti jättää tämä oleellinen osa tarinasta kertomatta.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman Vastaus kommenttiin #12

'Prosecutorial Tyrant' Violated Zimmerman's Rights

Dershowitz is calling for a civil-rights probe as well. But he contends the person whose rights were violated was Zimmerman.

“I think there were violations of civil rights and civil liberties — by the prosecutor,” said the criminal-law expert. “The prosecutor sent this case to a judge, and willfully, deliberately, and in my view criminally withheld exculpatory evidence.”

He added: “They denied the judge the right to see pictures that showed Zimmerman with his nose broken and his head bashed in. The prosecution should be investigated for civil rights violations, and civil liberty violations.”

http://www.newsmax.com/Newsfront/Dershowitz-Zimmer...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kuulemani perusteella ymmärsin Thorsin tarkoittavan lausunnollaan, että jotkut tänne tulevat romaanit ovat ihmiskaupan uhreja.

Pekka Salo

Mikko Ahola: "Tulit sitten mielipiteinesi ulos puhelinkopista ;)"

Tuosta minä todella pidin. Kiitos. Olen puhelinkopissa Lontoossa aivan lähellä Big Beniä. Tuolla matkalla näin myös Arsenalin jalkapallo-ottelun. Matkan maksoin ihan itse säästöistäni. Se oli pirun kallis, mutta en olekaan ministeri Arhinmäki, joka käy Lontoossa päivärahojen kera valtion kustannuksella.

Rkp:n Astrid Thorsin jäljet Suomessa hieman peloittavat. Ainakin hän ministerinä teki omituisia tulkintoja Suomen laista maahanmuutosta.
Yhdessä tämän Eva Biaudetin kanssa he muodostavat kaksikon, jolla ei ole vertaa koko EU:ssa. Voimme siis odottaa säälittäviä sekä sorrettuja maahanmuuttajia runsain mitoin Suomeen.

Lasse Laaksonen

Thorsin valinnan tarkoitus on kaikin tavoin estää suomalaisten oikeuksien toteutumista ja jatkaa pakkoruotsin iljettävyyttä. Ruotsalaiset eivät ole virallisesti vähemmistö Suomessa, mutta silloin ovat, jos se on heille edullista. Valinnalla ei ole mitään merkitystä Euroopan varsinaisia sorrettuja vähemmistöjä ajatellen. EU:n väki ei tätä asiaa lainkaan tiedä ja ymmärrä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Jaa, millä keinoin sait väännettyä ihmiskaupan uhrit rikollisiksi? Samalla viisiin voi väittää thai-hieromoissa peloissaan eristettynä värjötteleviä ihmiskaupan uhreja "omaehtoisiksi seksityöntekijöiksi" !!

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ihmiskauppaväitteisiin sisältyy se ajatus, että joku toimii julmana ihmiskauppiaana. Ja kukapa muu, kuin toinen saman ihmisryhmän edustaja. Joka kerta kun Thors tai joku muu väittää, että romani tai romaninainen on ihmiskaupan uhri, hän väittää toista romania ihmiskauppiaaksi.

Vai ajattelitko, että joku suomalainen irtorikollinen on matkustanut Romaniaan värväämään romaneja valheellisin perustein tänne kerjäläisiksi.

Näin kaikkien ihmiskauppatapausten kanssa. Oletettu ihmiskauppias on vieraan etnisyyden edusta. Vieraan ja pelottavan etnisyyden, jota ihmiset vaistomaisesti pitävät rikollisina.

Rasismi perustuu paljosti ennakkoluuloihin ja stereotypioihin. Yksi tällainen stereotypia on se, että tietyn ihmisryhmän edustajat nähdään rikollisuuteen taipuvana. Niin kuin Ruotsissa aikanaan suomalaisten tehdessä rikoksia sanottiin ennakkoluuloisesti: "En finne igen". Kun muukalaisia väittää ihmiskauppiaiksi, niin kyse on aivan saman stereotypian lietsomisesta, kuin väitettäessä muukalaisia raiskaajiksi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Nyt teit Mikko oikean johtopäätöksen Thorsin lausunnosta: "että joku toimii julmana ihmiskauppiaana." Mahdollisesti nämä kauppiaat itsekin ovat romaaneja. En tiedä miten homma on järjestetty ja ketkä viime kädessä sitä johtavat. Sen selvittäminen on poliisin tehtävä ja sitä kai Thorskin vaatii.

Harri Lahtinen

Ketä on ne ylipainoiset miehet kultahampaineen jotka ottavat kerjäläisiltä rahoja? Melkein kaikki esim. taskuvarkaat Helsingissä ovat itäeurooppalaisia romaneja ja esim.Vantaan vankilassa yli puolet vanheista on muita kuin valtaväestön edustajia, tätä faktaa ei saa muuksi muutettua vaikka kuinka yrittäisi.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Poliisin selvitysten mukaan he ovat kerjääjien sukulaisia.

Tässä pitää vain tuntea se ero, että romaneilla suvun asema on sama, kuin ydinperheen asema suomalaisilla. Suku muodostaa samalla tavaoin taloudellisen yksikön, kuin perhe meillä suomalaisilla. Samalla tavoin kuin äidin, isän ja lapsien talous on meillä suomalaisilla käytännössä yhteinen, niin romaneilla suvun talous on yhteinen. Jos Suomessa perheen lapsi joutuu vaikeuksiin, niin vanhemmat auttavat häntä. Romaneilla taas jos suvun jäsen joutuu vaikeuksiin, niin suvun velvollisuus on auttaa häntä. Tällainen sukulaisuusjärjestelmä taloudellisena yksikkönä oli käytössä vielä muutama sata vuotta sitten kaikissa maailman kulttureissa. Nykyisinkin se on yleinen järjestelmä muualla, paitsi teollistuneissa yhteiskunnissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset