MikkoAhola

Vihreät järjestivät lisää kasvisruokapäiviä lapsiperheille (- 8 €)

Koulujen pakolliset kasvisruokapäivät eivät riittäneet vihreille, vaan nyt he toivat pakolliset kasvisruokapäivät myös lapsiperheiden kotruokailuihin. Monissa lapsiperheissä lapset vaativat koulujen kasviruokapäivinä jauhelihaa iltaruuaksi kotona, mikä ei vastannut Vihreiden alkuperäistä tarkoitusta. Siksi Vihreät päättivät leikata tukea lapsiperheiden ruokailuun, eli lapsilisiä, niin, että kuukaudessa lasta kohti voidaan ostaa noin kilon vähemmän jauhelihaa. Tämä merkitsee noin kolmea tai neljää lihatonta päivää kuussa pienen koululaisen kotiruokailussa.

Lihan kulutus on noussut globaalisti, kun maailman elintaso on noussut. Etenkin Kiinan talouskasvu on johtanut globaaliin lihan kulutuksen kasvuun. Koska lihan tuottaminen kuluttaa ympäristön resursseja, katsoivat Vihreät tärkeäksi sen, että suomalaiset koululaiset vähentävä lihan kulutusta myös kotiruokailussa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kuinkahan monella lapsella on ilmankin leikkauksia puoli kuukautta pelkkää makaroonia ja ketsuppi-päiviä?

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Margareta. Tutkimusten mukaan tarkka luku on 87.513 lasta. Lapsilisien leikkauksen vuoksi arvioidaan näiden ressukoiden lisääntyvän 7.324 lapsella.

Luvut ovat suuntaa antavia, mutta ehdottoman tarkkoja.

Käyttäjän RonjaAnt kuva
Ronja Anttonen

Meilläpä kotona syödään kunnolla lihaa ja kasviksia yhtä paljon , en ymmärrä tuota vihreiden tavoitetta? Yritetäänkö tässä saada suomalaiset vegaaneiksi? Ihmiset tarvitsevat kunnon satsia lihaa, kalaa, kasviksia ja kuitua sekä hieman rasvaa!! Ihmiskeho kiittää tästä!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

No hyvä, että teillä on varaa syödä kunnon ruokaa.

Toimituksen poiminnat