MikkoAhola

Unohda vaalikoneet - käytä niiden sijaan vaalisydäntä

      

Ääni on parasta antaa sydämellä,heartheartheart tunteiden perusteella, eikä antaa tällaista asiaa tietokoneen hoidettavaksi. Luota siis tunteisiisi. Tunteesi kyllä ohjaavat sinut oikean valintaan.

Voit tietenkin ottaa käsiisi varvun, ja mennä vaalimainosjulisteiden eteen, ja antaa katsoa, minkä puolueen ja ehdokkaan kohdalla varpusi taipuu merkiksi siitä, että tätä alitajuntasi ohjaa äänestämään. Parempi vaihtoehto on kuitenkin se, että keskityt vain niihin tunteisiin, joita ehdokas sinussa herättää. Jätä siis ehdokkaan puheen älyllinen asiasisältö syrjään, ja keskity siihen tunteeseen, joka ehdokkaalla on. Tärkeintä on aistia ehdokkaan tunne ja se, mikä tunteen herättää. Eurovaaleissa asiakysymykset ovat niin monimutkaista päläpälää, että siihen ei oikeastaan kannata kiinnittää huomiota. Sen sijaan, kun vaistoat, mikä tunne ajaa ehdokastasi eteenpäin, niin silloin osaat valita juuri sinulle oikean ehdokkaan. Ehdokkaiden tunteet tulevat paljastavasti esille mm. Ylen Meppigalleriassa. http://areena.yle.fi/tv/2243762

Seuraavassa ehdokkaiden herättämiä tunnesisältöjä:

Jussi Saramo, Vasemmistoliitto: Jussihan on virkamies, eikä mikään kapinallinen.

Juho Eerola, Perussuomalaiset: Tuntuu jännittävän haastattelussa. Ei puhu vapaasti. Ei tarpeeksi dynaaminen ja itseensä luottava ajamaan asioita Eurooparlamentin suuressa myllyssä.

Johannes Koskinen, SDP: Oletko huolestunut, pelottaako maailman ja Euroopan kehitys. Ei hätää, Johannes Koskinen rahoittaa. Suomen rauhallisin poliitikko. Rauhoittaa koko EU:n. Sinulle, joka ei kaipaa kriisejä ja levottomuutta: valitse rauhallisuus, valitse Koskinen.

Antero Vartia. Vihreät.  Vähän tylsä tyyppi. Puhuukin raha-asioista. Vähän suurellinen, mennyt televisiossa esiintyminen päähän?

Hannu Takkula, Keskusta: Jotenkin Takkulasta paistaa läpi syvällisempi Eurooppaepäluulo, kuin perussuomalaisista konsanaan. Sellainen syvältä nouseva euroepäluulo.

Liisa Jaakonsaari, SDP: Vaalimainoksen kuvassa Jaakonsaari on kuin ”Kaikkien Äitien Äiti”.

Arhi Kuittinen, Itsenäisyyspuolue: Suorasanaisin ja ehdottomin kapinallinen. Ilmeenkään värähtämättä runttaa 110 %:sesti Euroopan Unionia, pankkiireita, valtaeliittiä, ym. Täysin ehdoton linja, 0 % kompromisseja. Arhi Kuittinen on politiikan punkrokkari. Livenä parempi, kuin täälläkin kirjoittamissaan blogeissa. http://areena.yle.fi/tv/2260923

Henna Virkkunen, Kokoomus: Asiallisen etäinen. Ahkeruutta korostava hikipinko.

Johanna Sumuvuori. Vihreät: Ei oikein palavaa yhden asian intohimoa, vaan tuntuu intoutuvan tasapuolisen väljästi lähes joka asiasta. Siksi ponneton. Ponnetonta ei kannata äänestää.

Junes Lokka, Muutos 2011: Uskomattoman hiljainen ja jollain tavoin estynyt. Parempi jättää Esson baariin kauhistelemaan maahanmuuttajia.

Jukka-Pekka Kuokkanen, Kristillisdemokraatit: Vastuullinen isähahmo, luontainen johtaja. Sovitteleva, mutta dynaaminen. Mies paikallaan, jos kristillisdemokraatit saavat ehdokkaansa läpi näissä vaaleissa nyt ilman vaaliliittoja.

Harri Auvinen. Vihreät. Liian kiltti. Mukavia puhuva naapurin mies, joka on innostunut puupilkkeestä ja tuulivoimaloista. Ihaillut varmaan nuorena Anne Sinnemäkeä ja kuunnellut Ultra Bran kappaletta ”ei vieläkään tuulivoimaa, tuulivoimaa”.

Simon Elo, Perussuomalaiset: Pirteän terhakka. Aloittaa Meppigallerian haastattelun kärkevällä vihreille pottuilulla. Vara-Halla-aho muuten, mutta ei puhu maahanmuutosta. Vittuuntuneen kansa äänitorvi.

Li Andersson, Vasemmistoliitto: Vaalijulisteen kuvassa koskettelee hiuksiaan aivan, kuin yrittäisi vikitellä wanhaa miestä, mutta tämä on omaa harhaani, sillä Li yrittää vikitellä hipstereitä. Meppigalleriassa kapinallisuus ja vasemmistolainen tunne jotenkin latistuu. Ei  sittenkään riittävän tulisieluinen.  

Lisa Sounio-Ahtisaari, Kokoomus: Energinen ja luova. Vähän mystinen myös.

Maria Ohisalo, Vihreät: Nuoruus hämää ensi alkuun, mutta kyseessähän on sittenkin huolehtiva äiti. Ehkä huolehtiva isosisko.

Ahto Apajalahti, Piraattipuolue: P2P ja Kannabis. Pienet ihmiset ovat kiinnostuneita pienistä asioista. EU on kuitenkin teraeurojen kokoluokkaa oleva projekti.

Heikki Patomäki, Vasemmistoliitto: Tämä maailmanpolitiikan professori on selannut niin paljon kirjoja yliopistolla, että ei enää puheillaan saa kosketusta tavallisen kansalaisen poliittisiin tunteisiin.

Anu Palosaari, Sinivalkoinen Rintama: Anu on mielenkiintoinen tyyppi, ja voisi hyvin äänestää, mutta ei hänen ajamansa asiat oikeastaan liity Europarlamenttiin juuri mitenkään.

Klemetti Näkkäläjärvi, RKP: Syppis

Pia Lohikoski, Vasemmistoliitto: Ylen haastattelussa silmälasit vinossa. Perustäti.

Tuukka Kuru, Muutos 2011: Tosi EU:n vastustaja. Vaihtoehto niille, jotka ovat ehdottomasti EU:sta eroamisen puolesta, eivätkä vain EU-kriittisiä.

Ville Hautakangas, Piraattipuolue: Tuo esille Meppigalleriassa piratismin ydintä. Nörtit huolestuvat välillä asioista, joilla on paljonkin merkitystä (Acta).

Nils Torvalds, RKP: För dig, som har inga problem SFP passar bra. Största problem är snus. Röda briller, röt näsduk, röda sockor – han var en taistolainen i ungdomen, (som Wahlros också).

Susanna Kaukinen, Itsenäisyyspuolue: Susannan kannattaisi lopettaa yleispolitikointi, ja ryhtyä feministiksi. Miksi feministiksi? Koska hän on niin hyvä valittamaan.  winkSusannan piti viime vuonna mennä valituksen Suomen mestaruuskilpailuihin, mutta hänen mielestään järjestäjät toimivat väärin ja kilpailujen järjestelyt olivat niin huonot, että hän joutui kieltäytymään osallistumisesta.wink http://areena.yle.fi/tv/2252421

Touko Aalto, Vihreät: Harvinaisen jämäkkä vihreä mies.

Thai Quach, Kokoomus: Positiivinen ilmestys, siis luonteeltaan aurinkoinen.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Hauska kirjoitusvirhe: "Ei hätää. Johannes Koskinen rahoittaa." Sehän olisi hienoa, mutta minulle Johannes kelpaa rauhoittajanakin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Rahoitus rauhoittaa, sanoo sananlaskukin. Myös EU-rahoitus.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Olen otettu tästä kunniasta. Kiitos!

Toimituksen poiminnat