MikkoAhola

Peruskekohallitus iskee heikoimpiin - mielenterveysongelmaisiin!

Yhteiskunnan kaikkein heikoimmat, mielenterveysongelmaiset, ovat uuden hallitusksen kurjistuslistalla ensimmäisenä. Hallitus nostaa reilusti tupakkaveroa. Mielenterveysongelmaisiin tämä vero iskee rajuimmin sen vuoksi, että tupakoitsijoita on eniten juuri mielenterveysongelmaisten joukossa. USA:ssa on laskettu, että 45 % kaikista myydyistä savukkeista polttavat ihmiset, joilla on yksi tai useampia mielenterveyden ongelmia. Pienellä sairauseläkkeellä olevat mielenterveysongelmaiset saavat peruskekohallituksen ohjelman mukaan kantaa raskaimman taakan. Tupakkaveron nostamista ei kompensoida mielenterveysongelmaisille.

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Useat tutkimukset osoittavat tupakoinnin aiheuttavan tai vähintään laukaisevan mielenterveysongelmia. Nimenomaan hinnan nosto kai olisi positiivinen tempaus suhteessa mielenterveysongelmiin.

Muutenkin veron korotus kohdistuu TUPAKOIVIIN (kuten minuun) eikä mielenterveysongelmaisiin. Olet kääntänyt ajatuksia nyt taas melko kummallisiksi.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Olen kyllä käsittänyt, että monet hullut polttaa ketjussa, koska se auttaa psyykeongelmiin. Oikeastaan mielisairaaloiden pitäisi tarjota ilmaiset lääketupakat.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Skitsofreniaa sairastavat polttavat eniten. Nikotiini vaikuttaa aivoissa samoihin hermopäätteisiin, kuin psykoosin hoidossa käytetty lääkitys.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #8

Tarkkaan ottaen nikotiinilla voi torjua lääkkeiden sivuvaikutuksia - vanhempien lääkkeiden antikolinerginen, parasympaattista hermostoa lamaava vaikutus lievittyy, samoin kuin liiallinen dopamiinisalpaus - nikotiini vapauttaa dopamiinia aivoissa. Siksi mielisairaaloissa ainakin ennen poltettiin kuin skorsteenit...

Pauli Leinonen

Kukas tai ketkä ne mielisairaalat tyhjensi silloin parikymmentä vuotta sitten? Soskokpaavo vai? Muistelen, että meidänkin kaupungissa tapahtui täysin yllättäviä puukkosurmia keskellä päivää kadulla tuntemattomien kohdatessa.
Ei taida olla tätä päivää tämä juttu.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Alkoholismi lasketaan myös mukaan mielenterveyden häiriöihin. On kyllä alkoholisteja, jotka eivät polta tupakkaa, mutta yleisesti ottaen alkoholi-ongelmat ja tupakointi sattuvat samoille henkilöille.

Yhtenä keinona moniongelmaisilla on ollut säästää käärimällä sätkiä. Toivottavasti peruskekohallitus jättäisi edes tämän takaportin auki syrjäytyneille ja mielenterveydellisistä syistä sairauseläkkeellä oleville.

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Oho jo on rankkaa jos tupakkaveroa nostetaan. Odota pari päivää niin saat jotain kunnon rutinan aihetta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Keskiviikkona pitäisi sitten rutista.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tupakoimaton mielenterveyspotilas elää todennäköisesti pitempään kuin tupakoiva , ellei tee ahdistuksissaan itsemurhaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Eikös edellisestä korotuksesta päätetty 2014? Eli siis kaikki eduskuntapuolueet iskevät kaikkein heikoimpiin- mielenterveysongelmaisiin! Malta nyt hyvä mies pari päivää vielä, niin voit löytää jotain oikeasti kritisoitavaakin tulevasta hallitusohjelmasta.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Onko silti pakko polttaa ja ryypätä?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Tottakai on, ja rahapelejä on ehdottomasti saatava pelata -- vaikka velaksi.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Mutta VAIN jos on monolpoli takana!

Toimituksen poiminnat