MikkoAhola

Naista lyömätön tammikuu

Jo 1900-luvun alussa naisliike oli huolissaan perheväkivallasta. Naisliike vaati perheväkivallan lopettamista ja tämän vuoksi vaadittiin kieltolakia. Eurooppalaisen perheväkivaltatutkimuksen mukaan miehen runsas alkoholinkäyttö viisinkertaisti perheväkivallan todennäköisyyden, joten ei juopottelun ja vaimon hakkaamisen välinen yhteys ole tuulesta temmattu. Kyllä asia jo tiedettiin kieltolakia vaatineissa naisjärjestöissä.

Suomi on feministien mukaan Euroopan naisiin kohdistuvan väkivallan kärkimaa Euroopassa. Jos näin on, niin syy siihen on suomalaisten humalahakuisessa alkoholinkäytössä ja tarkassa tilastoinnissa. Toinen suomalaisten korkeaa perheväkivaltaa selittävä tekijä on todennäköisesti se, että myös naiset juovat Suomessa alkoholia runsaasti. Perheväkivaltaan liittyviä konfliktitilanteita ei synny niin helposti kulttuureissa, joissa vain miehet pääsääntöisesti juovat. Jopa enemmän kuin suomalaiset miehet. Sen sijaan suomalainen tapa, jossa sekä nainen että mies juopottelevat yhdessä, altistaa perheväkivallalle. Feministit eivät tilastojaan esitelleessään mainitse sitä, että perheväkivaltatapauksissa usein ensimmäisen lyönnin lyöjänä onkin nainen, ja mies lyö sitten takaisin. Feministit sitten kirjaavat tämän takaisinlyönnin naisiin kohdistuvaksi lähisuhdeväkivallaksi, ja syyttävät miestä. Näin tilastot näyttävät suomalaisen miehen olevan erittäin väkivaltainen naisia kohtaan.

Koska neljä viidesosaa naisten pahoinpitelyistä johtuu viinasta, niin tipattoman tammikuun etu pitäisi olla se, että naisiin kohdistuva perheväkivalta vähenee. Voimme matemaattisesti ennustaa, että jos tietty prosenttiluku Xp runsaasti alkoholia käyttävistä suomalaisista viettää tipatonta tammikuuta, niin perheväkivallan määrä väheneminen = 0.8 x Xp. Eli, jos 5 % runsaasti juovista viettää tipatonta tammikuuta, perheväkivalta vähenee 4 %. Tilastoon kannattaa ottaa vain ne henkilöt, jotka käyttävät alkoholia runsaasti (heavy drinkers), sillä tipatonta tammikuuta yleensä kehuvat viettävänsä etupäässä ne ihmiset, jotka muutenkin juovat vai vähäisiä määriä alkoholia.

Jos naisliike 1900-luvun alussa piti alkoholin käyttöä suurimpana naisiin ja lapsiin kohdistuvan väkivallan syynä, niin jostain syystä nykyinen naisliike vaikenee alkoholi osuudesta kokonaan. Ehkä feministit kokevat, että alkoholin käytön määrään ei voi yhteiskunnallisesti vaikuttaa. Toisaalta kieltolaki aikanaan vähensi alkoholin kulutusta päinvastaisista käsityksistä huolimatta. Kieltolain aikana alkoholia kulutettiin vain alle kaksi litraa asukasta kohti vuodessa. Vuonna 2014 11,2 litraa.  Samalla tavoin nykyisin kannabiskieltolaki vähentää kannabiksen käyttöä, eikä sitä kukaan ihmettele tai yritä kiistää. Kieltolain voisi palauttaa, ja ehkä se palautetaankin tulevaisuudessa, kun feministien suosima muslimien maahanmuutto muuttaa väestön valtasuhteita niin, että tällä turvapaikanhakijavyöryllä jo vuonna 2038 Suomessa olisi muslimienemmistö, jolloin kieltolaki voitaisiin säätää uudelleen. Tosin esimerkiksi Iranista tiedetään, että vaikka maassa on kieltolaki, niin silti ihmiset valmistavat kodeissaan alkoholijuomia ja myös juovat niitä niin, että Teheranissa tehdyissä tehostetuissa rattijuoppousratsioissa 26 % autonkuljettajista oli humalassa. Kieltolakeja tutkinut Aija Kaartinen onkin todennut, että kieltolait ovat aina tuovat mukanaan rikollisuutta ja lain kiertämistä, ja siinä mielessä ovat epäonnistuneita.

Mutta vaikka uusi kieltolaki säädettäisiinkin vuonna 2038, niin ei ole syytä lopettaa naisten lyömistä, eli ryyppäämistä ja naisten lyömistä tammikuun ajaksi.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Kari Ahveninen

Mites, pitäisikö vastaavasti myös naisten pidättäytyä väkivallanteoista? Niitähän on tilastojen mukaan hiukan päälle 50 % perheväkivallasta...

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Jos molemmat puolisot lopettavat ryyppäämisen kuukaudeksi, niin perheväkivalta loppuu, mutta voi olla että paljastuu, että juomisen lisäksi parilla ei olekaan mitään muuta yhteistä elämässään.

Kari Ahveninen

Hyvä pointti. Mutta epäilen että kukaan kuitenkaan menisi naimisiin pelkän juomisen takia, sillä luulisi aina olevan helpompaa dokata vapaana? Vai olenko kokonaan erehtynyt ja av(i)oliiton tarkoitus on vain saada vakituista ryyppyseuraa?

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Naisten pahoinpitely on oire, ei tauti.

"Miehet pahoinpitelevät naisia Suomessa tilastojen mukaan enemmän kuin muualla Euroopan Unionissa ja siihen tulee puuttua. Mielestäni naisten kokema väkivalta ei ole ongelma, vaan oire.

Ongelma on miesten välinen väkivalta. Miehillä on väkivallan kulttuuri, jossa tappelu miesten kesken ei ole mikään iso juttu. Suurinta osaa miesten keskinäisistä kahinoista pidetään normaalina eikä siitä viranomaisille edes kerrota. Ja kun mies on tottunut lyömään miehiä nyrkillä, askel lyödä vaimoaan tai tyttöystäväänsä on turhan helppo ottaa."

http://asfalttikukka.blogspot.fi/2015/03/nain-vahe...

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Toimituksen poiminnat