MikkoAhola

Mistä tupakkarahat laittomasti maassa oleville

  • Tupakkaraha perusoikeus? (Kuva Wikimedia commons)
    Tupakkaraha perusoikeus? (Kuva Wikimedia commons)

Paula Risikko uhoaa Helsingin Sanomille, että ”ei penniäkään tukea laittomasti maassa oleskeleville”. Mutta mistä sitten tupakoivat paperittomat saavat tupakkarahansa? Jos laiton siirtolainen tupakoi, niin siihen kuluu noin kuusi euroa päivässä, eli kuukaudessa noin  180 euroa. Lisäksi pitäisi jonkun maksaa prepaidin laskut, jotta laiton siirtolainen voisi inernetin välityksellä olla yhdteydessä kotimaahansa ja saisi pari puheluakin soitettua. Tästä tulee arviolta 30 euroa kuukaudessa. Hallituksen päätöksellä paperittomien aiheuttama perustuslaillinen ongelma toimeentulosta ratkaistaan siten, että paperittomat laitetaan asuntolaan asumaan ja heille tarjotaan siellä ruoka. ”Perustuslaki sanoo, että hätäapu eli välttämätön toimeentulo ja huolenpito on järjestettävä. Päädyimme siihen, että kunnat avun järjestävät ja kunnille korvataan apu täysimääräisesti.” ”Hätäapu on lyhytaikaista ja tarkoittaa esimerkiksi välttämätöntä hätämajoitusta, ruokaa ja lääkkeitä.

Tupakkarahaa on kuitenkin annettava ja saman summan saanevat käytännössä myös nekin paperittomat, jotka eivät polta. Varsinaista toimeentulotukea laittomasti maassa olevat eivät saa, mutta parinsadan euron korvaus on perustuslain mukaan kuitenkin odotettavissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Tupakka tappaa. Maamme ylikansoitus ratkaistu.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ylikansoitukseen liittyen: Moni kielteisen turvapaikkapäätöksen jäänyt voi jäädä asuntolaan asumaan ja odotella, että tutustuisi suomalaiseen naiseen, ja saisi sitten oleskeluluvan avioliiton perusteella.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#2

Niin..... ja nykyään taitaa liitto miehen kanssa tuottaa saman tuloksen.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Paperittomat eivät vissiin voi hakea etelästä viinaa ja tupakkaa?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ei sitä tiedä? Aikanaan asepalvelua suorittaville ei myönnetty passia, mutta sitten oikeusoppineet huomasivat, että tämä oli vastoin ihmisoikeussopimuksia. Voi olla, että perusoikeuksiin kuuluu välillä käydä Virossa tai vieläpä kotimaassaan?

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Eiköhän valtion herrat ja rouvat löydä jonkun Kreikka-tyyppisen "luovan ratkaisun" että tupakkirahat pojille saadaan mutta silti valehtelematta voivat sanoa ettei penniäkään annettu.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Miksi pitäisi rahaa jakaa? Savukkeet, piipputupakka tai nikotiinilaastari voitaisiin kai antaa talon puolesta siinä kuin ruokakin.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Tupakka on siihen rajaan kallistunut, että tupakkikulut olisi huomioitava kantasuomalaistenkin toimeeentuloturvan perusteissa. Mutta meillä on se positiivisen diskriminaation periaate edelleen voimassa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ei kenellekään ole tullut mieleen vaikka laittaa noita paperittomia ja laittomasti maassa olevia ulos Suomesta? Mikä sitä maata/päättäjiä vaivaa? Suvaitsevaisuuspsykoosi?

Toimituksen poiminnat