MikkoAhola

Miksei raskaan olevaa voi pakkopalauttaa Afganistaniin?

Somessa ja lehdistössä on kohuttu siitä, että Afganistaniin aiottiin palauttaa raskaana oleva nainen ja lapsiperhe. MIksi raskaus pitäisi olla sellainen tekijä, joka estää pakkopalautuksen? Onko asia niin, että vain miespuolisia turvapaikanhakijoita, jotka eivät ole saanneet turvapaikkapäätöstä, voidaan pakkopalauttaa? Eikö täsää rikota sukupuolten tasa-arvoa? Entä mitä sen pitäisi vaikuttaa asiaan, onko pakkopalautettavalla lapsia, vai ei?

USA on muuten päässyt sopimukseen siitä, että nyt se voi pakkopalauttaa myös Irakin kansalaisia. Asia liittynee siihen diiliin, jonka Trump on tehnyt, kun se poisti Irakin niiden maiden listalta, jotka eivät saaneet maahantulolupaa USA:han.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Niko Sillanpää

Itse ihmettelin tässä tämänkertaisessa kohkauksessa samaa, sama alaikäisten osalta. Afganistanin väestöstä (noin kolminkertaistunut sitten vuoden 1960) noin puolet, eli 15 miljoonaa, on alaikäisiä ja raskaana olevia naisia on kunakin hetkenä takuulla satojatuhansia. Miksi he voivat oleskella Afganistanissa, mutta joku toinen alaikäinen tai raskaana oleva ei?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Vastaavasti asian tiimoilta. Irakin presidentti kutsuu kansalaisiaan palaamaan maataan jälleenrakentamaan. Vähiin on jäänyt mediamme meditointi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ville Niinistö unohti twiitata, että lennolla oli mukana myös joukko tänä keväänä syntyneitä saimaannorpanpoikasia sekä Bambin äiti.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Eikös raskaana olevia kehoteta välttämään lentämistä?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Mukana ei ollut ketään raskaana olevaa. Mutta vastustettiinko tät palautusta sen vuoksi, että viimeisillään raskaana olevan ei pitäisi lentää?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Avaaja esittää, ettei raskaus saisi olla palautuksen peruutuksen peruste. Itse muistelisin, ettei raskaana suositella lentämistä.

Kyse ei siis ole siitä, "oliko palautettavien joukossa raskaana olevia", vaan siitä, että avaaja haluaa (ainakin) tässä tapauksessa raskaana olevatkin palautettaviksi lennättämällä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #10

Mielenkiintoinen tulkinta. Minä taas ymmärsin asian niin, että nuorten miesten arvo ei puhiessa ole yhtä suuri kuin lasten tai raskaana olevan naisen.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #12

Näin se on aina mennyt. Pääministeri Sipiläkin tunnusti, että "olisi ollut pöyristynyt, jos olisi tiennyt palautettavien joukossa olevan raskaana olevia naisia". Sinänsä kelpo tulkinta lestadiolaiselta alfa urokselta, mutta asettaa myös sen yleisen kysymyksen: Onko kahden etu enemmän kuin yhden?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Raskaana olevia kehotetaan elämään ihan normaalisti. Ei raskaus ole mikään syy välttää lentämistä, ellei ole viimeisillään.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Okei. Raskaana oleva ammattisotilas etulinjaan. Taistelee kuin "naarasleijona".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #11

Lentäminen sallitaan yleisesti kunnes 36 raskausviikkoa on täynnä. Terve vastasyntynyt taas voi turvallisesti lentää jo 2 päivän ikäisenä. Normaalin raskauden vuoksi on siis noin neljän viikon haitta-aika lentämistä ajatellen.

https://www.finnair.com/fi/fi/information-services...

Arvelisin kyllä laskuvarjojääkäreiden rajoittavan tuota jo aiemmin, mutta siitä ei nyt käsittääkseni ollut kyse.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #13

Okei. Nämähän ovat selviä asioita, enkä halua enempää hajottaa keskustelua laajemmalle. Mutta eikö ole totta, että jos raskaana oleva nainen palautetaan selvästi epävakaaseen maahan - hänen tahtonsa vastaisesti (nythän näin ei ole tapahtunut tämän tiedon valossa) - niin hänen ja tulevan lapsensa turvallisuus vaarantuu turvallisuus- ja terveyssyistä?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #15

Ei sen enempää kuin muillakaan miljoonilla ko. maan asukkailla. Ja hehän ovat mittatikku, ei Suomen olosuhteet.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #16

Kiitos vastauksesta. Yritin rimpuilla hamanismini rajoilla. Nyt siis hyväksyn intialaiset olosuhteet Suomeen?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #17

Nyt siis hyväksyt, että kehitysmaissa on kehitysmaiden olosuhteet ja länsimaissa länsimaiden.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sunnuntaina jo oli huomattu, että valitusprosessi on kesken, siksi ei toimeenpantu palautusta. Virhe tapahtui siinä.

Se, että Ville Niinistä alkoi siitä maanantaina huutamaan, osoittaa sen, että ei kannata uskoa valeuutisiin ja huhupuheisiin. Tällaista odottaisi ainakin puolueen puheenjohtajalta ja kansanedustajalta.

Niinkuin jo sanoin Ville Niinistön ja Teuvo Hakkaraisen välillä ei paljon eroa ole, molemmat kilahtavat helposti valeuutisista.

Toimituksen poiminnat