MikkoAhola

Perussuomalaiset tiivistyvät maahanmuuttokriittisyyden ympärille

Romahdus kunnallisvaaleissa merkitsee perussuomalaisille sitä, että puolue tulee keskittymään tulevaisuudessa maahanmuuttokriittisiyyden nuivaan linjaan. Perussuomalaisista on tulemassa puolue, jonka perussanoma on maahanmuuton vastustaminen. Ehkä myös EU:n vastustaminen.

Perussuomalaisillahan on ollut linja, jonka mukaan he ovat yleispoliittinen puolue, joka ajaa pienituloisten ja työväestön asiaa. Ongelma on kuitekin se, että näytöt pienituloisten puolustamisesta ovat olemattomat nykyisen porvarihallitusyhteistyöän myöstä. Leikkausta leikkaukseien perään.

Onglemana peurussuomalaisilla on se, että äänestäjät ovat yleensä pienituloisia, ja jos pienituloisten etuja ei puolusteta, koetaan se petoksena perussuomalaisia äänestäjien joukossa. Jos perussuomalaiset haluaisivat ajaa pienituoloisten etuja, tulisi heidän toimia yhteistyössä vasemmistopuolueiden kanssa, eikä porvaripuolueiden kanssa. Muuten perussuomalaiste ideologiasta puuttuu pihvi eli sisältö.

Halla-ahon mahdollinen nousu perussuomalaisten puheenjohtajaksi sinetöisi perussuomalaisten kehityksen. Kannatus vakiintuisi siihen prosenttimäärään, joka maahanmuuttokriittisten prosenttimäärä on äänestäjistä. Eli suunnilleen nykyisen kunnallisvaalituloksen tasolle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Juuso Hämäläinen

Kun puoluejohto pian päivittyy niin myös puolueohjelma muuttuu.

Nykymaailmassa on äärimmäisen helppo löytää korjattavaa merkittävissä asioissa ja lisätä näitä kohteita puolueohjelmaan. Arvelen, että voisin löytää muutaman päivän mietinnän jälkeen ohjelman, jolla seuraavissa vaaleissa saa täysin uusi puolue vähintään 10% ja kasvavan kannatuksen pidemmäksikin aikaa.

On sitten aivan toinen asia viedä ohjelma toteutukseen asti demokraattisella päätöksenteolla. Demokratia tekee nopeat ja hyvin mietityt toimet yleensä mahdottottomiksi. Ne tapetaan joko kokonaan tai vesitetään. Parhaat päätökset ovat usein kipeitä..

Siksi olemme näissä talous-, ympäristö- ja sosiaaliongelmissä maailmanlaajuisesti.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Eihän perussuomalaisten puheenjohtajan vaihtuminen välttämättä tarkoita,että persuista tulisi alle 10% puolue. Puoluekentässä oli selvä aukko, jonka perussuomalaiset viime vaaleissa täyttivät. Se on hieman kaventunut, mutta siellä se edelleen näyttää odottavan seuraavia vaaleja. Riippuu täysin siitä, mitä politiikkaa perussuomalaiset tulevat puheenjohtajavaalin jälkeen toteuttamaan.

Jos he pysyvät tiukasti hallituksen kyljessä, niin alasajo on todennäköistä. Jos he irrottautuvat jäsenistön vastaisesta politiikasta, tilanne on aivan toinen. Eihän yksikään puolue voi toimia vastoin kannattajiensa näkemyksiä niinkuin nyt tapahtuu.

Halla-ahosta ei ehkä kannata vielä aivan varmuudella sanoa, miten hän toimii. Hän on paljon parjattu, mutta kuitenkin osaava henkilö, joka ei vielä ole päässyt näyttämään johtajan kykyjään.

Juuso Hämäläinen

Halla-ahon kylmän loogisella ajattelulla olisi paljon käyttöä hurmahenkisen tunteellisuuden sijaan. Merkel sai opetuksen siirtolaispehmoilunsa takia. Hänkin käänsi paljon kelkkaansa. Muuten olisi hänelle tullut lähtö vallasta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Myös Suomi muuttuu koko ajan.

Helsingin rautatieasema lähiympäristöineen ja Itäkeskus saattavat olla yllätyksiä täynnä jopa niille suomalaisille, jotka viimeksi kävivät Helsingissä olympialaisten aikaan vuonna 1952.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Maahanmuuttokriittisyydellä ei Suomea jaloilleen nosteta. Kansa tiedostaa tämän, mutta halla-aholaisille tämä tuntuu olevan kovin vierasta. Heille maahanmuutto-"ongelma" on tärkein asia.

Kansalaisten asioiden hoitoon halla-aholaiset sotkevat koko ajan siihen kuulumattoman asian. Kaikkien epäkohtiemme väitetään johtuvan täysin sivullisista. En usko kansalaisten enää kilvan juoksevan näiden yhden asian tyyppien jäljessä.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Kyllähän persuilta onnistuisi EU- ja eurokriittisyyskin. Ja sotea voisi alkaa vastustaa, kun joitakin epäkohtia alkaa nousta esiin. Ainahan sitä on kaikenlaista kalaa persuttavaksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Pitää nyt muistaa että maahanmuutto-ongelmakin on täysin EU:n rakentama ja edelleen ylläpitämä. EU:n laivat Välimerellä seilaa etsien Afrikan rannikolta siirtolaisia jotka pyrkivät Eurooppaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset