MikkoAhola

Helsingin seudun muuttovoitosta 90 prosenttia oli vieraskielisiä

Pääkaupunkiseudun kasvuun on suhtauduttu muualla Suomessa kielteisesti ja jopa pelonsekaisin tuntein. Pelätään, että Helsingin seutu tyhjentäisi maaseudun ja muun Suomen, ja siksi kasvua on haluttu rajoittaa. Esimerkkejä kasvun rajoitushalusta ovat olleet mm. kielteinen suhtautuminen Pisara-rataan ja Malmin lentokentän asuntorakentamiseen. Pelot siitä, että Helsingin seutu imisi muun Suomen tyhjäksi on kuitenkin siinä mielessä liioiteltu, että pääkaupunkiseudn väestönkasvusta suurin osa koostuu maahanmuuttajista. Helsingin seudun muuttovoitosta 90 prosenttia oli vieraskielisiä vuosina 2008–2012.

Jatkossakin Helsingin seudun kasvusta suurin osa tulee vieraskielisistä. Arviot muuttajista ovat sellaisia, että kaksi kolmannesta uusista pääkaupunkiseutulaisista olisi vieraskielisiä.

Vuodenvaihteessa 2015 Helsingin seudulla asui 1 421 600 henkeä. Vuodesta 2000 seudun väestö on kasvanut 200 000 asukkaalla. Väestönkasvu voi vaikuttaa muuta Suomea uhkaavalta, mutta kun muistamme, että valtaosaltaan väestönkasvu johutui vieraskielisistä, niin näinkään suuri väestönkasvu ei ole uhka muulle Suomelle.

Vuosina 2000 - 2015 Helsingissä ulkomaalaistaustaisten määrä on kasvoi lähes 58 000 hengellä. Vuonna 2015 heidän määränsä kasvoi 4 286 hengellä eli 5,0 prosenttia.

 

Vuoden 2016 alussa ulkomaalaistaustaisten osuus Helsingissä on 14, 3 % (88 132), muualla Helsingin seudulla 10,9 prosenttia, muualla Suomessa 4,0 prosenttia ja keskimäärin koko maassa 6,2 %. Ulkomaalaistaustaisista hieman yli puolet oli eurooppalaistaustaisia, lähes neljännes aasialais- ja lähes viidennes afrikkalaistaustaisia. Suurin ryhmä Euroopasta muuttaneista ovat virolaiset. Vuoteen 2030 mennessä vieraskielisen väestön ennustetaan kasvavan 164 000 – 170 000 henkeen, mikä olisi noin 23 prosenttia koko väestöstä.Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan kieliä puhuvien arvioidaan nousevan suurimmaksi kieliryhmäksi.

Pääkaupunkiseudun vuokra-asuntopulasta puhuttaessa vieraskieliset ovat myös kohderyhmä. Omistusasunnoissa asui vieraskielisistä asuntokunnista alle viidennes ja kotimaankielisistä puolet.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pyrrhoksen voitto tuo "muuttovoitto".

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Muuttovoitto on hieman monimutkainen matemaattinen määre.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vieraskielisten määrää tulee edelleen jatkuvasti kasvamaan pääkaupunkiseudulla, koska meillä jatkuvat nämä ”avoimien ovien päivät.” Tästä hyötyvät mm. pankit. Tarvitaan uusia vuokra-asuntoja, joita on helppo luoda niin sanotulla ”enter-rahalla”. Viittaan Hesarissa 4.5.2017 olleeseen artikkeliin ”Pankkien rahanluonti luo riskiä”. Siinä saksalainen taloustieteilijä Michael Kumhof kertoo, miten pankit luovat rahaa tyhjästä. Tähän kun lisätään vielä yhteiskunnan eli veronmaksajien maksamat vuokrat tulijoille, niin ”ikiliikkuja” on valmis ja se toimii keskeytymättä.

Tätä kehitystä ei tunnu pysäyttävän enää mikään. Loppupeleissä se johtaa finanssijärjestelmän huojumiseen ja veronmaksajien apuun. Apu heikkenee kuitenkin aikaa myöten, koska nettoveronmaksajien määrä vähenee ja tulee edelleen vähenemään.

Opportunistinen etu kulkee yhteiskunnan ja Isänmaan edun edellä.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Samaa mieltä. Nykyinen muuttoaalto, jossa liian suuri osa muuttajista on tyhjätaskuja ja kyvyttömiä tekemään työtä maksaakseen asuntonsa käyttökustannukset pääkaupunkiseudun kalliista rakennuskustannuksista puhumattakaan tulee johtamaan katastrofiin. Lisääntyä monet maahanmuuttajat osaavat hyvin, vaikkei ole mitään tietoa lasten elatuksesta omin voimin ja isompia muiden maksamia asuntoja vaaditaan. Yhteiskunnassamme tällaiseen eivät "vastuulliset" poliitikot tietenkään puutu, kun siihen sisältuu uhka uralle rasistin leima otsassa.

Samat henkilöt,jotka eivät näe ongelmana köyhien maahanmuuttajaperheiden suurta lapsilukua ovat huolissaan lapsiköyhyyden lisääntymisestä maassamme ja asuntopulasta. Syy tähän on tietenkin vain suomalaisten poliitikkojen tekemät talouden kylmät (pitäisi olla liian vähäiset) saneeraustoimet.

Nykyisellä maahanmuutto- ja asuntopolitiikalla asuntopula ei tule pääkaupunkiseudulla päättymään ennen kuin maksukykymme on Kreikan malliin kuralla.

Toimituksen poiminnat