MikkoAhola

Tarvitseeko Saksa omia ydinaseita?

Trumpin sitoutumattomuus NATO:n viidennen artikkelin toteuttamiseen ja Trumpin yleinen suhtautuminen NATO:on on saanut saksalaisetkin pohtimaan, tarvitsisivatko saksalaisetkin oman ydinaseensa. Saksalaisten pohdiskelua aiheesta saa netistä Googlettamalla Braucht Deutschland Atomwaffen

Myös Brexit etäännyttää Saksaa Brittien ydinasearsenaalista.

Saksalaisten atomiaseinnostusta haittaa kuitenkin Saksassa yleinen pasifistinen suuntaus. Suuri osa saksalaisista ei ole innostunut puolustusvoimista, ja saksalaisia on vaikea saada edes motivoiduksi täyttämään NATO:n kahden prosentin puolustusmenotavoitetta bruttokansantuotteesta. Kylmän sodan päättymisen jälkeen ja Saksojen yhdistymisen jälkeen ei militarismille ole Saksassa ollut laajaa poliittista kannatusta.

Ydinaseissa USA ja Venäjä ovat määrällisesti täysin omaa luokkaansa. Näillä mailla ovat massiiviset ydinasearsenaalit käytössä. Ranskalla ja Britannialla ydinaseita on suhteellisen vähän.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Saksa on 1954 sitoutunut olemaan hankkimatta massatuhoaseita.

WW2:n jälkeen Britannialle ja Ranskalle sallittiin ydinase, jotta Saksa ei enää pystyisi uhkaamaan naapureitaan ja Saksan turvallisuus idän uhkaa vastaan taasen varmistettiin USAn ydinaseilla.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Strategisen tilanteen muuttuessa sitoumuksetkin voivat muuttua.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Nyt kun ollut höpötystä eurooppalaisesta puolustuksesta ILMAN USAa, niin se olisi hölmöintä mitä Eurooppa voisi tehdä. Jo lähtökohtaisesti se tarkoittaisi sitä, että Euroopan pitäisi lähteä asevarustelukilpaan Venäjän kanssa tuodakseen tarvittavaa vastavoimaa vetäytyneen USAn resurssien tilalle.

Onneksi USA ja Eurooppa pysyvät yhdessä. Vaikka USAa vihaavat eivät sitä ymmärräkään, niin USA on jo vuosikymmenien ajan taannut rauhan Euroopassa ja osin mahdollistanut vaurastumisemme ja hyvinvointimme karttumisen.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ydinaseiden kohdalla Venäjällä on noin 611 ohjusta ja vastaavaa, jotka voivat kuljettaa 2679 ydinräjähdettä. Maavoimien koko on noin miljoona miestä ja reservissä kaksi miljoonaa.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

https://warontherocks.com/2017/02/a-comparative-gu...

The Russian armed forces are actually small relative to the size of the country they have to defend, perhaps exceeding no more than 900,000 in total size with a ground force doubtfully greater than ~300,000. That may not seem small, but Russia is one eight the earth’s land mass.

Eipä silti; pelote on se mikä ratkaisee.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ei tarvitse, koska Euroopan puolustusyhteistyön syventyessä Ranskan ydinaseet ovat Euroopan ydinaseita. Vaikka Trumpin ja Putinin tapaiset henkilöt tykkäävät isoista numeroista, voin vakuuttaa että Ranskalla on tätä pelotetta ihan tarpeeksi mihin tilanteeseen tahansa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset