MikkoAhola

#MeToo ja seksuaalinen häirintä ja ahdistelu parisuhteissa

Parisuhde tai avioliitto ei ole mikään syy sallia miehen puolelta tuleva seksuaalinen häirintä tai ahdistelu. Ennen ajateltiin, että raiskaus ei ole rikos, jos se tapahtuu avioliitossa. Emme ajattele näin enää. Ennen ajateltiin, että pahoinpitely ei ole rikos, jos se tapahtuu avioliitossa. Emme ajattele näin enää. Miksi sitten hyväksyisimme seksuaalisen ahdistelun ja häirinnän avioliitossa, kun kiellämme nämä jyrkästi avioliiton ulkopuolella.

Jos sallimme seksuaalisen ahdistelun avioliitossa tai parisuhteissa, mutta kiellämme sen muissa muodoissa, syyllistymme vähemmistöjen syrjintään. Syrjimme silloin sinkkuja. Sinkut eivät elä parisuhteessa, ja jos he yrittävät saada seksiä naisilta, ja nainen kokee tämän yrityksen epämiellyttävänä tai ahdistavana, niin tuomitsemme sinkun häirinnästä tai ahdistelusta. Mutta jos samaan aikaan sallimme samanlaiset seksuaaliset aloitteet parisuhteessa eläville, niin emme kohtele samoin kahta ihmisryhmää, sinkkuja ja parisuhteessa eläviä. Kun asetamme nämä ryhmät eri asemaan, syyllistymme syrjintään, joka on ihmisoikeusloukkaus.

Moni puolue ja järjestö on julistautunut feministiseksi. Feministit ajavat täyskieltoa seksuaaliselle ahdistelulle. Feministiseksi julistautuneen puolueen jäsenenä, jos olet mies, sinun täytyy noudattaa nollatoleranssia seksuaaliselle häirinnälle ja ahdistelulle. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi tehdä enää seksuaalisia aloitteita puolisollesi, sillä puoliso voi kokea nämä aloitteet painostavina, epämiellyttävinä ja ahdistavina. Jos kuulut siis puolueeseen, joka on julistautunut feministiseksi, niin pariskuntanne seksielämän pitää noudattaa sääntöä, jossa aloitteet seksiin tekevät vain naiset.

Miksi sitten vain naiset voivat tehdä seksuaalisia aloitteita syyllistymättä seksuaaliseen ahdisteluun? Tämä johtuu siitä, että feminismin mukaan vain valkoiset heteromiehet ovat valta-asemassa yhteiskunnassa ja siksi heidän tekemänsä seksuaaliset aloitteet ovat valta-aseman hyväksikäyttöä. Naiset eivät ole valta asemassa, vaan alistettuja yhteiskunnassa, niin siksi naisten tekemät seksuaaliset aloitteet eivät sisällä valta-aseman hyväksikäyttöä ja siksi ne eivät voi olla ahdistelua tai häirintää.

Kun puolueesi on julistautunut feministiseksi, niin se on hyväksynyt tämän käsityksen siitä, että valkoiset heteromiehet ovat valta-asemassa yhteiskunnassa.

Ei myöskään voida ajatella, että avioliitto on pyhä, ja tämä pyhyys poistaisi miesten valta-aseman ja mahdollistaisi seksuaalisen häirinnän. Pyhyys ei ole ratkaisu, sillä samalla tavoin avioliiton pyhyydellä voitaisiin perustella vaimojen hakkaamista tai raiskauksia avioliiton sisällä.

Parisuhteessa elävä mies. Tarkista onko puolueesi julistautunut feministiseksi, ja jos on, niin lopeta tältä istumalta seksuaalisten aloitteiden tekeminen puolisollesi. Jos et näin tee, niin joku voi tehdä ilmiannon, ja voit joutua puoluepiiskurin käsittelyyn.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

"Ennen ajateltiin, että raiskaus ei ole rikos, jos se tapahtuu avioliitossa.".... "Ennen ajateltiin, että pahoinpitely ei ole rikos, jos se tapahtuu avioliitossa."

En kyllä allekirjoita tätä. Ei pidä paikkaansa. Itse en ole koskaan näin ajatellut enkä tiedä kenenkään muunkaan asioihin noin suhtautuvan.

Mutta tiedän toki, että on miehiä, jotka raiskaavat niin avioliitossa kuin sen ulkopuolellakin. Nämä miehet pitäisi ensin hyvin pieksää ja sitten kuohia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo "ennen ajateltiin" perustuu tässä blokirjoituksessa osittain juridiikkaan. Raiskaushan ei ollut avioliitossa rikosnimikkeenä vielä 80-luvulla. Väkivalta toki oli kiellettyä, mutta lupa seksiin katsottiin aiemmin saaduksi papin aamenen kautta rajattomasti niin pitkäksi aikaa, kun avioliitto oli voimassa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Juuri noin, eikä tuo riipu siitä, mitä Jaakko Ojaniemi tai kukaan hänen tuntemistaan asiasta ajattelee. Se on tietysti vähän tulkinnanvaraista, että mihin ajanjaksoon kirjoittaja viittaa kirjoittaessaan "ennen ajateltiin", mutta ihmiskunnan historiasta löytyy kyllä ajanjaksoja, jolloin väkivalta avioliitossa oli sekä juridisesti että moraalisesti sallittua.

Toimituksen poiminnat