MikkoAhola

EKO - koko ajan pitäisi olla pieni nälkä

Ruokahävikkiä on arviolta jopa kolmannes kaikesta tuotetusta ruuasta. Hävikki alkaa jo pelloilta. Jatkuu kaupoissa ja ravintoloissa ja kotona hävikki jatkuu, kun osa ruuasta vanhenee jääkaappiin tai leipäkoriin. Yksilön vastuulla on lähinnä ruokahävikki kotona. Kaupan hävikkiä yksilö voi vähentää käyttämällä bonuskorttia, joista kertyvien tietojen avulla kauppa voi optimoida tarjontansa ja tukkutilauksensa. Mutta entä ruokahävikki kotona? Miten sitä voisi vähentää? Ainoa keino eliminoida ruokahävikki kotona on ostaa ruokaa niin vähän, että elää jatkuvasti pienessä nälässä. Vain pienessä nälässä eläminen takaa sen, että aina välillä tutkii jääkaapin hyllyjen takaosatkin löytääkseen jotain suuhun pantavaa. Jopa vanhat sinapitkin kelpaavat hätätapauksessa nälkää lievittämään. Jos haluat olla ekoihminen ja kantaa vastuusi ruokahävikin vähentämiseksi, on sinun opeteltava ajatus jatkuvasta pienestä nälästä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Onkohan tuo nyt noinkaan. Puoliksi nälkäisenä kauppaan, ilman ostoslistaa, tulos lienee; tuotakin ostin vaikka kotona jo on....?
Meillä ruokahävikin vähäisyydestä huolehtivat kanamme, koira ja "meidän" kissa.
Niin, ja erilaisten sinihomejuustojen (päiväys lähes vanha) käytössä olen mielestäni melkoinen virtuoosi ruuanvalmistuksessa; muitakin esimerkkejä löytyy.

Toimituksen poiminnat