MikkoAhola

Feministien päänsärky. Tukia pois naisilta?

 

Naisille osoitetaan rahaa budjetissa, mutta feministiset päämäärät edellyttäisivät, että naisille osoitettua rahamäärää vähennettäisiin. Tässä mielessä feministi on naisen kukkaron vihollinen.

Kyse on siitä, että nykyisin naisille myönnetään kaikenlaisia etuuksia, jotta he voisivat jäädä kotiin hoitamaan lastaan jopa kolmen vuoden ajaksi. Äiti voi olla näin lapsen kanssa riittävän pitkän ajan. Feminististen tavoitteiden kannalta tällainen ylenpalttinen tuki naisten jäämiseksi on kuitenkin tuomittavaa. Naiset jäävät näin pois työelämästä pitkäksi aikaa, ja tämä heikentää huomattavasti heidän urakehitystään. Lisäksi äidin kotona olo tukee perinteisiä sukupuolirooleja ja äidin ideologista asemaa lapsestaan ensisijaisesti huolehtivasta vanhemmasta.

Samaan asiaan on kiinnitetty huomiota myös maahanmuuttajanaisien kohdalla. Ja nimenomaan maahanmuuttajanaisten asemaa feministit haluaisivat ajaa. Useilla maahanmuuttajien ryhmillä on oman kulttuurinsa mukaan tapana, että naiset eivät käy kodin ulkopuolella töissä, vaan pysyttelevät koko elämänsä kotona. Aivan samaan tapaan, kuin ennen länsimaissakin, joissa naiset olivat kotirouvia ja taloudellisesti riippuvaisia miehistään. Runsaat ja pitkäaikaiset kodinhoidon tuet kannustavat maahanmuuttajanaisia jäämään kotiin hoitamaan lapsia ja kun tähän lisätään tavallista suurempi lapsiluku, on tilanne feministiseltä kannalta kielteinen. Maahanmuuttajalapset itsekin kärsivät tästä, sillä he eivät tarpeeksi nuorina pääse päiväkoteihin oppimaan suomen kieltä ja kulttuuria.

Hallitus on yrittänyt käyttää feminististä argumentointia sen perusteena, että erilaisia tukia kotona olemiseen ja lastenhoitoon siellä karsittaisiin. Tavoitteena oli, että naiset palaisivat synnytyksen jälkeen vuoden kuluttua takaisin työelämään.  Kuitenkin Keskustapuolueen lestadiolaistukijat pääsivät painostuksellaan kaatamaan hallituksen rahanleikkausyritykset.

Tuntuu nurinkuriselta, että naisten asiaa ajettaisiin vähentämällä naisille suunnattavia tukia. Kuitenkin, jos tavoitteeksi asetetaan naisten ja miesten tasa-arvo, niin tukien vähentäminen on ainoa toimiva vaihtoehto.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Maahanmuuttajalapset itsekin kärsivät tästä, sillä he eivät tarpeeksi nuorina pääse päiväkoteihin oppimaan suomen kieltä ja kulttuuria.»

Tämä on tärkeä seikka, jota itsekin olen pyrkinyt korostamaan. Lapset omaksuvat kielen ja paikallisen kulttuurin ensisijaisesti toisilta lapsilta. Joissain maahanmuuttajaryhmissä on suuret perhekoot ja lisäksi perheet usein elävät läheisessä yhteydessä lähisukulaisiinsa, jolloin lasten käytännössä kaikki vertaiskontaktit ovat perheen ja suvun sisäisiä. Erityisesti Lähi-Idän kulttuureissa on tavallista, että lapset pidetään kodin seinien sisällä turvassa, ei kadulla (aiheuttamasas levottomuuksia). Monet lapset siten käytännössä kasvavat pullossa, jonka kieli ja kulttuuri eivät ole suomalaista. Tämä väistämättä johtaa merkittäviin ongelmiin koulussa, kun aluksi ei osata edes suomen kieltä, saatikka sitten kirjoitusta ja muuta, jonka useimmat suomalaislapset osaavat jo kouluun mennessään.

Olisi toisen sukupolven maahanmuuttajien "kotoutumisen" kannalta kriittisen tärkeää, että he osallistuisivat päivähoitoon 3-vuotiaasta lähtien. Joissain Euroopan maissa oppivelvollisuus alkaa jo 5-vuotiaana, mikä käytännössä tarkoittaa koulua valmistelevaa esikoulua. Suomen 7 vuotta on myöhäisimpiä oppivelvollisuuden alkamisaikoja, vaikka esikoulu käytännössä aloitetaankin jo 6-vuotiaana. Sinällään tavoitteen täyttämiseen ei tarvita oppivelvollisuutta vaan motiivi voidaan järjestellä sosiaalitukien määräytymisellä. Esimerkiksi, että työtön työnhakija ei voisi samanaikaiessti hoitaa lasta kotona, koska hänen täytyy olla valmis ottamaan vastaan työtä. Koska tarkoituksena on kotoutumisen parantaminen, täytyisi vaikutukset suomenkielisiin perheisiin kuitenkin minimoida.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Siis ei DDRn tyylin valtion kontrolloimaa pikkulasten kasvatusta - paitsi maahanmuuttajille?
Alentamalla esim lapsilisää 20% jokaista ylimääräistä kottihoitovuotta kohti ?
Vai mitä tämä tarkoitti ?

Toimituksen poiminnat