MikkoAhola

Ilmastonmuutosvaalit 2019. Lapin matkailua pienennettävä

 

Lapin matkailu on tasaisesti kasvanut, ja lentojen määrä sinne on kaksinkertaistunut. Ilmastonmuutoksen kannalta lentomatkailu on kuitenkin erittäin haitallista, ja lentoturismia tulisi vähentää, eikä lisätä. Turismista olisi hyötyä Lapin elinkeinoelämälle ja se loisi Lappiin työpaikkoja, mutta voimmeko lisätä omaa työllistymistämme ilmastonmuutosta kiihdyttämällä. Monet ajattelevat nyt, että kiinalaisten kasvava lapinmatkailu on hyvä asia, vaikka pitkät lentomatkat Kiinasta Lappiin lisäävät tuntuvasti hiilidioksidipäästöjä.

Ilmastonmuutoksen torjumiseksi valtion ja poliittisten päättäjien ei tulisikaan suosia Lapin matkailun kasvua, vaan pikemminkin tehdä päätöksiä, joilla ulkomaalaisten intoa matkustaa Lappiin vähennettäisiin.

Lentoturismi on vakava uhka ilmastonmuutokselle, ja lentämisestä ei pitäisi syyllistää vain lentomatkan tekijää, turistia, vaan syyllisiä ilmastonmuutoksen kiihtymiselle ovat myös ne tahot, jotka rakentavat infrastruktuurin matkailulle ja saavat taloudellista hyötyä turistien saapumisesta omalle alueelleen.

Tietenkin voi myös ajatella, että Lapin turismin alasajolla ei ole vaikutusta ilmastonmuutokseen, sillä jos esimerkiksi kiinalaiset eivät lentäisi Lappiin, he lentäisivät jonnekin muualle, esimerkiksi Pariisiin.

Lapin matkailu sopisi paremmin suomalaisille, jotka matkustaisivat ilmastoystävällisesti Lappiin junalla, ja samalla korvaisivat lapinmatkalla lennon välimeren lomakohteisiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Valitettavan totta. Jos ilmastonmuuutosta vastaan taisteleminen otettaisiin tosissaan, fossiilisten polttoa rajoitettaisiin, ja ilmeisiä kärsijöitä olisivat Lapin lentomatkailu ja Seutulan lentokentän toimiminen kansainvälisen liikenteen solmukohtana.

Toimituksen poiminnat