MikkoAhola

Ilmentävätkö Mtv3-uutiset misogyniaa ja antifeminismiä?

 

Joka ilta MTV:n uutisstudiossa istuu kaksi uutisankkuria. Mies ja nainen. Jos työvuorot menisivät sekaisin normaalilla tavalla, niin välillä uutisankkureina olisi kaksi miestä tai kaksi naista. Näin ei kuitenkaan tapahdu. MTV haluaa korostaa yhteiskunnan perinteistä sukupuolijakoa, ja työvuorot järjestetään siten, että uutisankkureina ovat mies ja nainen. Ankkuripari on kuin patriarkaalisen perheen sääntökirjasta, jossa peruskivenä ovat aviopari: mies ja nainen. Tässä mielessä mies-nainen uutisankkuriparia voitaisiin pitää jopa homofobisena ratkaisuna.

Nykyajan feminismin tavoitteena on sukupuolten erojen häivyttäminen. Kun MTV ilta toisensa jälkeen tuo parin mies ja nainen TV-ruutuihin, niin sillä sementoidaan perinteinen sukupuolijako ja vahvistetaan ihmisten jakautumista kahteen sukupuoleen moninkertaisesti verrattuna esimerkiksi perussuomalaisten nuorten tyttö-poika-kampanjaan. On todella ajastaan jäljellä tällaiset television perinteistä johtuvat jakaumat, joissa toisen pitää olla nainen ja toisen mies. Kun tällainen rituaali toistetaan joka ilta, niin sillä vedetään matto jalkojen alta feministisiltä sukupuolen uudistamispyrkimyksiltä. Ja koska jako on antifeministinen, on se myös misogyninen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

> Joka ilta MTV:n uutisstudiossa istuu kaksi uutisankkuria. Mies ja nainen….

Ooo

Olkoon miehiä tai naisia, sekaisin tai yhdessä, ei se kaikkia hämää. Voisivat vaikka istua sylikkäin.

Kunhan miettisivät tarkemmin, mitä kansalle tulee kertoa. He taitavat viipyä kauemmin peilin edessä kuin uutisliuskojen sisältöjä pohtien.

Toimituksen poiminnat