MikkoAhola

Ihmiskauppa äärioikeiston vihapuheisiin

Äärioikeiston vihapuheisiin on ilmaantunut uusi sana – ihmiskauppa. Yhä useammassa kansallismielisten kirjoituksessa viitataan nyt ihmiskauppaan puhuttaessa maahanmuuttajista. Ihmiskauppa on ollut tähän mennessä lähinnä feministien ja Ruotsalaisen kansapuolueen puheenaiheena. Äärioikeisto on vedonnut siihen, että ulkomaalaiset ovat raiskaajia ja alaikäisten hyväksikäyttäjiä, kun taas feministit ja vasemmisto on puhunut maahanmuuttajista ihmiskauppiaina.

Nyt siis perussuomalaisia lähellä olevat piirit ovat alkaneet vedota ihmiskauppaan maahanmuuttovastaisuuden lietsonnassaan.

Pitää muistaa, että maahanmuuttajien rikollisen toiminnan liioittelu ja sen jatkuva esilletuonti on aina rasistista toimintaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Ihmiskauppa-käsite tunnetaan Suomessa huonosti, koska suoraa kauppaa ihmisillä tai ihmisen osilla ei ole tähän asti meillä juurikaan käyty. Markkinat ovat pienet ja verkostot kapeat. Joku voisi vetää yhtäläisyysmerkit melko vähäiseen ja rakenteeltaan hallittuun maahanmuuttoon, mutta ei nyt vedetä, koska blogisti ei sitä selvästikään halua.

Jos tutustuu käsitteeseen "human trafficking" tai sen alamuotoon "child trafficking", voi löytää maailmalta mitä karmeimpia esimerkkejä, kuinka laajaa ja törkeää tuo toiminta on. Juuri tästä on kyse mm. USA:n etelärajan muuria koskevissa kiistoissa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Presidentti Trump perusteleekin muuriaan juuri rikollisuuden torjunnalla. Suomessa maahanmuuttoa on vastustettu enemmän sosiaaliturvan menojen nousulla.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Mikä tämä "äärioikeisto" oikein on? Tarkoittaako se RKP:n jäseniä? Vai ehkä Kokoomuksen vanhoillisempaa siipeä?

Koko termi on yhtä epämääräinen kuin "vihapuhe":kin.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#2

Niin..... jotta toiminta olisi ihmiskauppaa, täytyy siinä esiintyä kiristystä. Muuten se ei sitä ole.

Toimituksen poiminnat