MikkoAhola

Feministit hiljaa misogynisestä mainoksesta

“Rakastan sinua yli kaiken ja ikuisesti”, sanoo nuori mies leopardipukuiselle nuorelle naiselle. Nainen vastaa: ”Kiva, mutta mahtaako sulla saldo riittää?” Kamera zoomaa sitten näyteikkunan läpi.

Tässä mainoksessa on menty takaisin 60-luvulle naisten aseman hahmottamisessa. Mies oli ennen naisille raha-automaatti, eikä nainen feminististen ideaalien mukaisesti itsenäisesti ansaitse elantoaan elämässään. Nainen pääsi ennen ”hyviin naimisiin”, jos hän nai itseään varakkaamman miehen.

Miksi feministit eivät reagoi tähän mainokseen, joka melko härskisti yhdistää miehen ja naisen parisuhteen taloudellisen hyödyn tavoitteluun? Ilmeisesti vanha ajattelu siitä, että aviomies tuo rahansa vaimon käytettäväksi on yhä syvälle syöpynyt kollektiiviseen alitajuntaamme, eivätkä feministitkään uskalla osoittaa tätä taloudellista suhdetta patriarkaatin ominaisuudeksi.

 Päinvastoin. Yleisradio esittää meille, että jos aviomies on varakas, ja kuitenkin niin saita, että ei jaa varallisuuttaan vaimonsa kanssa, aviomies syyllistyy väkivaltaan, taloudelliseen väkivaltaan. ”Väkivalta voi suhteessa olla muutakin kuin fyysistä.”

https://www.is.fi/seksi-parisuhde/art-2000005995063.html

https://yle.fi/uutiset/3-9549863

https://areena.yle.fi/1-50043782

Ylen mukaan, jos mies esimerkiksi kuluttaa rahansa esimerkiksi alkoholiongelman ja peliriippuvuuden takia itse, niin hän syyllistyy taloudelliseen väkivaltaan.

Feministit eivät näköjään osaa päättää, mikä tulisi naisen roolin olla yhteiskunnassa. Luulisi feministien olevan sitä mieltä, että naisten osa on käydä työssä ja omalla taloudellisella panoksellaan huolehtia itsestä ja omalta osaltaan kodin menoista ja lapsien aiheuttamista kuluista. Mutta jos mies ansaitseekin naista enemmän, niin hänellä näyttää olevan feministien mukaan jotain ”patriarkaalista velkaa” naisille, ja sen vuoksi miehen tulisi luopua osasta tuloistaan naisensa hyväksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Rakastan sinua nyt ja iankaikkisesti," sanoo poika. Aivan loistava mainos! Mustan huumorin huippu on se, että kyseessä on pikavipit eli koronkiskonta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ennen naisen kannatti otta selville oliko mies pihi. Varakkaastakaan miehestä ei vaimolle ollut iloa, jos tämä vain pihisteli ja keräsi rahaa omalle pankkitililleen. Tämän vuoksi miehen kuului törsätä rahaa seurustelun alkuvaiheessa naiseen, jotta vakuuttaisi: "Ettei tässä mitään pihejä olla".

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Sen mainoksen täytyy olla parodia: pikavippi merkitsee ikuista painajaista - tuollaista vaimoa!

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Pikavippi voi olla taloudellista väkivaltaa, koska mies kuluttaa rahansa pikavippien korkoihin ja perintäkuluihin, eikä vaimoonsa.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

En ole ollut tietoinen mainoksesta sillä en ole sitä nähnyt, mutta kiitoksia nyt tiedosta. Feministinä voisin älähtää asiasta, kyseessä kuilostaa olevan varsin tyoerä mainos ja erittäin huono vitsi. Olen kanssasi siitä samaa mieltä että tuossa sorrutaan taas lokeroimaan mies- ja naissukupuolta ennalta määrättyyn ahtaaseen lokeroon ja annetaan vääristynyt kuva naisen ja miehen suhteesta. Mainoksen sovinistisen golddigger naisen ja siinä olevan rakastuneen miehen suhde ei ole lainkaan tervettä. Toivottavasti mainos tosiaan on tarkoitettu vain parodiaksi.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Mix feministien pitäisi reagoida asiaan, mix Mikko Ahola ei itse vaivaidu jos asia häiritsee. Olet kuitenkin aikuinen mies etkä infantiili vai pitääkö feministien tulla sitomaan kengännauhasikin ja syöttämään aamupuuron?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Tein valituksen tasa-arvoasian neuvottelukunnalle.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mikko Ahola on oikeassa, tuo mainos halveksii ennenkaikkea suomalaista naista, mutta myös suomalaista miestä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Feministit ovat niin tohkeissaan kuukautisemojista, ettei ne ehdi

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Femakothan ovatkin siitä erityinen elävä organismi, että se osaa nyppiä rusinat pullasta. Joss on kyse raskaan työn tekemisestä tai rahan kantamisest kotiin, niin miehen pitää olla silloin mies, ja muuten se on välttämätön paha, varsiinkin jos ei se suostu olemaan sekä piika, että lastehoitaja samassa paketissa.
Kaiken lisäksi femakot haluavat parhaat/kevyimmät työt, heille sopivat työajat ja silti miehellä pitää olla heille ruhtinaalisesti aikaa ja sitä paljon puhuttaua laatuaikaa kaiken lisäksi.
Tätä ne eivät liene huomanneet tai ehtineet keksiä, miten sen saisi kriminalisoitua ja käännettyä miestä vastaan.

Toimituksen poiminnat