MikkoAhola

Seksirobottien kielto vaaliaseeksi

Ruotsissa feministit ovat vaatineet seksirobottien kieltoa. ”Seksirobotit ja seksinuket normalisoivat naisen objektina ja normalisoivat miehen väkivallan naisia kohtaan”. Myös Suomessa avattu seksinukkebordelli mainitaan ruotsalaisdebatissa. https://www.expressen.se/debatt/lagstifta-mot-de-skadliga-sexrobotarna/ Uutta lainsäädäntöä vaativat Sveriges kvinnolobby, Roks och Unizon.

Jenny Bengtson kirjoittaa Dagens ETC julkaisussa: ”Nyt ovat seksinuket rynnimässä Ruotsiin. On itsestään selvää, että kyse on naisvihasta”.

Keinoäly- ja etiikantutkija Kathleen Richardson on sitä mieltä, että tiettyjen ryhmien epäinhimillistäminen, tässä tapauksessa naisten, oikeuttaa orjuutuksen ja naisten ruumiiden riistämisen uuden teknologian avulla.

Ruotsalaisartikkelin kirjoittajat vaativat, että seksibordellit tulisi Ruotsissa kieltää ja tutkimusta seksirobottien ja seksuaalisen väkivallan yhteyksistä lisättäisiin.

Miten Suomessa? Äänivyöry vaatimuksilla Kannelmäen seksinukkebordellin sulkemiseksi. (Nopeasti.  Ennen kuin se menee konkurssiin? )

Monet puolueet ovat ilmoittautuneet feministisiksi. Ongelma on vain siinä, että feministejä on niin montaa eri lajia, että on vaikea tietää, mitä feministiseksi ilmoittautuminen käytännössä tarkoittaa.

Kun Suomessa feministeiksi ilmoittautuvat ovat usein seksipositiivisia, kuten Roosa Meriläinen, niin Ruotsin jyrkän linjan feministit ovat hyvin seksikielteisiä.  Ruotsin seksirobottien kieltovaatimusten takana on se, että Ruotsissa on paljon radikaalifeministejä. Radikaalifeministit (joka määritellään myös yhdeksi lesbofeminismin haaraksi) ovat hyvin seksikielteisiä. Radikaalifeministit ovat ottaneet päämääräkseen kaikenlaisen vapaan seksin vastustamisen, homoseksuaalisuutta lukuun ottamatta. He vastustavat kiihkeästi pornoa, saivat aikaan seksinostokiellon, näkevät miesten naisiin kohdistaman seksuaalisen aloitteellisuuden väkivaltana naisia kohtaan. Kun meillä Suomessa feministinen puolue puolustaa erittäin keskeisesti toiminnassaan transihmisten aseman parantamista, niin radikaalifeministit taas näkevät transseksuaalisuuden kielteisenä ja jopa petturuutena. Radikaalifeministien kärkihahmo, Sheila Jeffreys esimerkiksi pitää sukupuolenkorjausleikkauksia naisesta mieheksi epäsuorana väkivaltana naisia kohtaan.

Radikaalifeministien ja nuorempien Queer-feministien välinen ristiriita Suomessa tulee esille Seta ry:n varapuheenjohtajan Alia Dannenbergin turhautuneena purkauksena Vasen kaista verkkojulkaisussa.

https://vasenkaista.fi/2019/01/toksinen-feminiinisyys-on-uhka-tasa-arvolle/

Dannenberg on erittäin tuohtunut siitä, miten osa feministeistä suhtautuu transihmisiin. Sukupuolenkorjauksen jälkeen arkipäivääni on valitettavasti kuulunut transihmiset poissulkeva radikaali feminismi (trans-exclusionary radical feminism, TERF). Karrikoidusti TERF-ideologian mukaan transmiehet ovat sukupuolipettureita ja transnaiset patriarkaatin soluttautumisjuoni naisia vastaan.

Alia Dannenberg jatkaa: Pahinta transvihaa minuun ovat kohdistaneet juuri feministeiksi itseään kutsuvat naisoletetut. Jotkut heistä eivät salli kuulumistani itselleen merkitykselliseen viiteryhmään – naisiin – ja täten syrjivät minua ja kaltaisiani sukupuoli-identiteetin perusteella.

 

Tavalliselle eduskuntavaaliehdokkaalle nämä feminismin sisäiset jyrkät ristiriidat ovat tuntemattomia. Ristiriidat aiheuttavat sen, että jos esimerkiksi miesehdokkaana korostat transsukupuolisten ihmisten oikeuksia, niin olet antifeministi radikaalifeministien silmissä. Jos taas tuomitset transsukupuoliset, olet antifeministi nuoremman polven feministien silmissä. Siksi on aivan järkevää olla ilmoittamatta itseään miksikään feministiksi, koska joka tapauksessa feministien ristiriitaisten näkemysten mukaan olet aina jonkin feministisen suuntauksen mukaan antifeministi.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Feministit voisivat tehdä ihmiskunnalle palveluksen ja kieltää itsensä tai ainakin joukkionsa ne idiootit joilta näitä naisenergian aivopieruja säännöllisesti lurahtaa. Seuraavina kieltolistalla lienevät miehet ja miesoletetut. Sitä odotellessa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Täytyy yrittää ajatella luottavaisesti, että miesvihamielisinä feministit joutuvat avoimeen konfliktiin evoluution kanssa.
Tämän konfliktin seurauksena evoluutio päättää jättää miesvihamieliset feministit pois luonnon jatkumosta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Intersektionaalinen feministi voi pariutua syrjityn maahanmuuttajamiehen kanssa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Dildot pitäisi kieltää. Ne esineellistävät miehiä.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Päinvastoin. Valtio myöntää vientitukea voimaannuttaville desing-puudildoille.

Jukka Ryhänen

Eikö mikään feminismin lahko ole vielä esittänyt maailman jakamista miesten ja naisten mantereisiin tai edes maihin?

Elämän luulisi helpottuvan kovasti kun feministit saisivat touhuta omissa miehiltä suljetuissa yhteiskunnissaan.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Lesboseparistifeministit ovat esittäneet toiveita omista, miehiltä suljetuista alueista. Jopa valtiosta. Lesboseparatistifeministit tavoittelivat elämäntapaa, jossa he eivät olleet miesten kanssa kanssakäymisissä, vaan viettivät aikansa vain naisten parissa. En tiedä, kuinka tämä suuntaus voi nykyään.
Wikipediassa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Separatistinen_femin...

Jukka Ryhänen

Minulle sopisi hyvin että heille rakennettaisiin esimerkiksi oma saari. Peter V. Rovion mukaanhan se on helppoa Suomen ja Viron välillekin joten kaippa se onnistuu muuallakin. Mielellään jonnekin keskelle Tyyntä Valtamerta esimerkiksi.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Eiköhän me kaikki olla seksiobjekteja toisillemme, seksiin elämä maapallolla perustuu.

Ruotsalaisten feministien pitäisi ottaa vähän rennommin. Itse näkisin seksirobotit ihmiskunnalle ominaisena kehityksenä, aivan kuten teollisuusrobotit tai hoivarobotit.

Uskallan edelleen kutsua itseäni feministiksi ja olen vastakkaista mieltä siitä, että ne edustaisivat naisvihaa. Mitä olen ymmärtänyt, ne voivat korvata naisen täysin. Miespuolisten robottien toimivuutta arvioivia kirjoituksia en ole vielä lukenut.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, ja miten määritellään se kielletty seksirobotti? Kuinka paljon naisen näköinen sen pitää olla luokiteltavaksi kiellettyyn kategoriaan. Onhan niitä erilaisia silikonisia keinovaginoita ynnä muita naisten dildoja vastaavia kapistuksia miehillekin. Missä vaiheessa ne luokitellaan roboteiksi?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Nähdäkseni tekoäly erottaa ihmisrobotin ja seksivälineen. Tietääkseni Japanissa robottien käyttö seksuaalisiin tarkoituksiin on kielletty jo robotin käyttöohjeissa ja käyttösopimuksessa. Vastuullisen robottiteknologian yhdistys on siellä vaatinut lapsen näköisten seksirobottien totaalikieltoa. Ihme ettei robotiikan edelläkävijämaassa sellaista vielä ole, moraalipohdinta nähtävästi kesken.

Mielenkiintoista:

"Venäläisen seksologin Lev Shcheglovin mukaan seksirobottien käyttö voi aiheuttaa psykopaattista häiriötä käyttäjälle. Hänen ennustuksensa mukaan seksirobottien käyttöönotto päättyy huonosti.[12] Professori Kathleen Robertsonin mukaan psykopaatit ovat kiinnostuneita seksiroboteista." https://fi.wikipedia.org/wiki/Seksirobotti

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #11

Ehkäpä niiden myymisen jollain perusteella voisi katsoa arveluttavaksi, mutta käytön ei pitäisi olla rangaistavaa, koska siinä ei ole ketään rikoksen uhria. Vaikka robotti olisi täysin aidon näköinen ja osaisi puhua sekä itkeä, keskustella, ilmaista tuntevansa kipua tai loukkaantuneisuutta, niin kone se on yhtä kaikki. Vaikka kuinka lapsen näköinen. Kenen oikeuksia tai koskemattomuutta siinä silloin loukattaisiin? Juridisesti se olisi pöynimuriin verrattavissa oleva kapistus.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Nämä erilaiset feminismin muodot ovat varmaan mielenkiintoinen harrastus seurattavaksi. Minulla on aiheeseen toisenlainen näkökulma. Luokittelen jokaisen "feministin" epäseksuaalisten joukkoon. Pitää aina muistaa, ettei tuollaisten kanssa voi flirttailla tai kertoa edes lievästi kaksimielistä juttua. Ajatusmaailma monella on niin häiriintynyt, että mikä tahansa seksuaalisuuteen liittyvä aihe voi kääntää kupin nurin. Parempi antaa noiden olla rauhassa. Normaalejakin ihmisiä on riittävästi.

Toimituksen poiminnat