MikkoAhola

Miehet ja naiset suhtautuvat yhtäläisesti aborttioikeuteen

Abortti nähdään usein naisasiakysymyksenä, ja miehiä syytetään siitä, että aborttioikeuksia rajoitetaan. Tämä on kuitenkin valeuutinen. Tosiasiassa naiset suhtautuvat aborttiin yhtä kielteisesti, kuin miehet. Suhtautuminen aborttiin on yhteydessä uskonnollisuuteen, ja naiset ovat kaikissa yhteiskunnissa uskonnollisempia kuin miehet.

Tästä lähteestä käy selväksti ilmi, että abortinvastaisuutta ei selitä sukupuoli, vaan kulttuurin uskonnolliset asenteet.

https://www.pewresearch.org/fact-tank/2018/12/14/in-the-u-s-and-europe-w...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Suhtautuminen aborttiin on yhteydessä uskonnollisuuteen, ja naiset ovat kaikissa yhteiskunnissa uskonnollisempia kuin miehet.»

Tämä on sinällään tekijä, että jos kysytään suhtautuvatko miehet ja naiset aborttiin yhtä kielteisesti, se pitäisi normalisoida uskonnollisuuden suhteen. Jos tätä normalisointia ei ole mainitsemassasi tutkimuksessa tehty, miehet (uskonnollisesti normalisoituna) suhtautuvat aborttiin ehkä kielteisemmin?

Ei siis kait voida olettaa, että uskonnollisuus aiheutuisi aborttikannoista, joten normalisointi uskonnollisuuden mukaan on perusteltua.

Toisaalta, ei ehkä ole aivan perusteetonta väittää, etteikö uskonnollisuus voisi olla sellaisten tekijöiden kausaalisestiaiheuttamaa, joihin aborttikannat sisältyvät.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kyllä kai aborttia voi pitää naisen oikeutena ja puolustaa sitä, vaikka suhtautuisi aborttiin kielteisesti? Eiväthän nuo mitenkään sulje toisiaan pois.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"aborttia voi pitää naisen oikeutena"

mietin vain, että voiko millään tapaa aborttia pitää myös miehen oikeutena, jos asiaa oikein pohtii tasa-arvon näkökulmasta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Voi, sen kun pidät vaan. En nyt keksi ensimmäistäkään perustelua miksi miehen tulisi saada kajota naisen kehoon, ilman tämän suostumusta, mutta perustelu lienee näkemyksen esittäjän vastuulla.

Toimituksen poiminnat