MikkoAhola

LHTBQIAS

LHTB-alkuisten kirjainkeittoihin voidaan lisätä S, merkiksi sinkuista. Sinkut ovat syrjitty seksuaalivähemmistö, koska heiltä edellytetään seksistä kieltäytymistä, niin kuin homoseksuaaleilta ja lesboilta on historian aikana, ja eräissä maissa vielä nykyäänkin, edelletty seksistä kieltäytymistä. Sinkut ovat ihmisryhmä, jolla ei ole vakituista kumppania, ja siksi heidän ainoaksi mahdollisuudekseen saada seksiä on seksi tilapäisissä muodoissa. Tällöin kuitenkin sukupuolikumppanien määrä nousee väistämättä suureksi. Esimerkiksi, jos sinkku harjoittaisi seksiä kerran viikossa, niin vuodessa hänellä olisi 50 seksikumppania, kymmenessä vuodessa 500 seksikumppania, ja neljässäkymmenessä vuodessa 2000 seksikumppania. Tällaisia seksikumppanien määriä eivät parisuhteessa elävät cis-heterot hyväksy, etenkään naisten kohdalla. Ja koska seksuaalimoraali on yhteiskunnissamme sukupuolittunutta niin, että lähinnä naisten seksuaalisuutta tarkkaillaan ja naiset ovat sisäistäneet seksuaalimoraalin, ja koska heterosuhteissa riittää, että vain toista sukupuolta kontrolloidaan, niin sinkut jäävät tämän kontrollin vuoksi  ilman tasavertaisia mahdollisuuksia seksiin  verrattuna parisuhteessa eläviin cis heteroihin. Sinkkujen oikeutta seksiin siis rajoitetaan ja samalla rajoitetaan sinkkujen ihmisoikeuksia.

Yhteiskunnan asenteissa tulisi tapahtua muutos sinkkuvähemmistöä kohtaan, ja sallia sinkuille vapaa seksuaalisuus ja rajoittamaton määrä seksikumppaneita.

Alun perin kirjainten joukoissa olivat vain L ja H, ja sitten otettiin biseksuaalit mukaan ja kirjainyhdistelmään tuli LHB. T tuli mukaan, kun transsukupuoliset otettiin samaan ryhmään. Q tuli mukaan merkitsemään queerejä,  jotka eivät sukupuolten kirjossa sulautuneet yhteen kolmesta ryhmästä. Intersukupuoliset, jotka olivat syntyneet sukupuoleltaan epäselvinä otettiin mukaan seuraavaksi. A taas tuli merkitsemään aseksuaaleja, eli ihmisiä, jotka eivät tunne halua harjoittaa seksiä toisten ihmisten kanssa.

Uusien ryhmien tulessa mukaan ”kirjainten keittoon”, eivät vanhat jäsenet aina hyväksyneet varauksetta uusia ryhmiä mukaan. Esimerkiksi nykyisin osa lesboista vastustaa yhteistyötä transsukupuolisten kanssa, ja pitää heitä pettureina ja sukupuolen korjausta epäsuorana väkivaltana naisia kohtaan. Myöskään aseksuaalien mukaantuloa ei ole hyväksytty, sillä ihmiset yleisesti pitävät aseksuaaleja vieraampana ryhmänä kuin muita LHTB ryhmiä. Sinkkujen lisääminen kirjainsopan joukkoon voi herättää vastustusta joukon muissa jäsenissä, mutta sinkkujen mukaantulo yhteiseen rintamaan voi myös vahvistaa kaikkien vähemmistöjen asemaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Mikä oikeus meillä parisuhteessa elävillä heteroilla olisi hyväksyä tai olla hyväksymättä sinkkujen seksielämä monine muunnoksineen. Eiköhän se ole jokaisen oma asia päättää miten seksuaalisuutensa toteuttaa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#1
"Eiköhän se ole jokaisen oma asia päättää miten seksuaalisuutensa toteuttaa.
"

EI... koska meidän tapamme on se ainoa oikea.

Meillä on metsät täynnä sinkkuja, joten heidän tulee löytää toisensa...yhtyä ja lisääntyä.... kyllä ne ajan kanssa oppivat sietämään toisiaan.
Se on AINOA oikea tie.

Sinkut verolle tai yhtyköön toisiinsa !

Toimituksen poiminnat