MikkoAhola

Poliisikoulutukseen otettava vain tupakoimattomia, nikotiini rinnastetaan huumeisiin tulevaisuudessa?

Emme voi kuvitella, että huumepoliisissa toimisi poliiseina entisiä narkkareita. On jo sovittu, että tupakointi kielletään koknaan maassamme, ja jossain vaiheessa tulevaisuudessa poliisi alkaa jahtaamaan viimeisiä tupakoitsijoita ja tupakan välittäjiä. Liitetäänkö tupakkapoliisi huumepoliiisn alaisuuteen on vielä epävarmaa.

 

Kuitenkin täydellisesti savuttomaan Suomeen valmistautuminen tulis aloittaa jo nyt. On epäselvää, koska täydelliseen nollatoleranssiin tupakointia kohtaan siirrytään, mutta me olemme jo lainsäädännössä sitoutuneet siihen päämäärään, että savuttelu jonain päivänä loppuu kokonaan. Nykyiset rajoitukset tupakointiin, kuten ravintolassa polttamisen kieltäminen ovat vain askeleita matkalla totaalikieltoon. Tie on kuitenkin selkeästi viitoitettu. Tupakointia rajoitetaan erilaisin säädöksin aina enemmän ja enemmän, ja aina uusissa paikoissa. Lopulta et saa polttaa enää missään, et edes omassa kodissasi. Myös rajoitukset myynnissä kiristyvät samalla tavoin. Ensin tupakat piilotetaan näkyvistä, ja lopulta piilossakin olevat tupakat kielletään.

Jossain vaiheessa kuitenkin tullaan rajalle, jossa lait ja tupakan ystävät joutuvat suoraan ja vakavampaan konfliktiin. Tilanne kärjistyy, ja tupakoinnin vähentäminen muuttuu vakavammaksi toiminnaksi. Nykyihnen ohjauspolitiikka olkaa muistuttamaan tilannetta kieltolain aikana. Tai taistelu tupakointia vastaan muuttuu samanlaiseksi, kuin taistelu huumeita vastaan.

Jo nykyisin käydään eräänlaista kissa-ja-hiirileikkiä nuuskan levittäjiä ja välittäjiä vastaan.

Tuleva tilanne pitäisi ennakoida jo nyt. Tulevat poliisit toimivat etulinjassa sodassa tupakkaa vastaan. On hieman arveluttavaa, että entinen nikotinisti, nikotiinista riippuvainen ihminen olisi mukana keskeisenä tekijänä nikotiinisodassa.

Poliisikoulutukseen oli juuri ennätysmäärä hakoijoita. Kun on varaa mistä valita, niin tupakkalakien kehitys olisi hyvä ottaa huomioon jo nyt, kun tulevien vuosikymmenten lainvalvojia valitaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Et näytä kovin humoristilta,vaikka siten kirjoitatkin. :)

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Ei se kummoista kapinaa vaadi, että tupakat taas esiin kaivetaan ja suunnitelmat raapustetaan Työmies-, Klubi- ja Saimaa-askin kanteen.

Unohtuu moinen 500 vuotta vanhan nautinnan kielto kerralla.

Keskustelu tupakasta nykyisessä terveys-Suomessa on rumaa läimintää sotaveteraanien kunnian kasvoille.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Poliisi valvoo aina voimassaolevaa lakia riippumatta poliisihenkilöiden henkilökohtaisista tavoista ja näkemyksistä ja jopa poliittisista mielipiteistä huolimatta.

Poliisilaissa on määritelty yksittäisen poliisimiehen oikeudet ja velvollisuudet.

En pidä tätä kovin suurena ongelmana. Yhä vähemmän Suomen poliiseista enää on demareita ja ns. kommunisteja, joista erityisesti Liikkuva Poliisi oli aikoinaan miehitetty.

"Lentävät" olivat aikoinaan punakaartin tappojoukot, jotka liikkuivat sosialismin aattella tappaen siellä sun täällä. Nykyinen Liikkuva Poliisi on sekin kesyyntynyt lähinnä liikenteenvalvontaan.

Tosin eriytettynä johto-organisaationa tällaisesta voi olla hyötyäkin, mikäli kihlakuntien tasolla tapahtuu joitain poikkeavaa esim. järjestyksenhallinnassa.

Mielenkiintoista....

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Vai oli Liikkuvassa poliisissa ennen paljon vasemmistolaisia.

Luulen kuitenkin, että huumepoliisissa ei ole paljon vihreiden kannattajia. Voin olla väärässäkin.

http://personal.inet.fi/surf/a1/synt/vihreat/

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Poliisissa on muutenkin ollut paljon komukoita. Oikein hyviä virkamiehiä.

Esim. Merivoimien kapteenitaustalla, "Sapeli" Simonen sisäministerinä hajoitti 1948 kommunistien lakkomeuhkaamiset. Ja itse oli kova kommunisti. TPSL.

Poliisien poliittista taustaa on aina pidetty ns. sisäpiiritietona. Edes sisäministeri ei tiedä kentän poliittisia taustoja.

Kaikki ovet ovat olleet auki, jos kehitys olisi vääntynyt suuntaan jos toiseen. Nykyisin asialla ei enää ole merkitystä, mutta vielä 1970-luvulla poliisihenkilöistä pidettiin "kortteja" suojelupoliisissa.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Ny meni tavallisesti osaava mettään. Ei ollu LP eikä ValPo demareille avoin. Demarit toimivat asevelihenkeen ja pelkäsivät siis henkensä kaupalla siinä missä muutkin aseveljet...

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Asevelisosialismi on yliarvostettua mystiikkaa.

Lähinnä sillä ovat hehkutelleet SDP:n oikeistoreunalaiset, mutta ei heitäkään ole oikein sankareiksi katsottu. Sorry.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

historiaa voi olla monenlaista - ja historiankäsitystä

kun olen vuosikymmenten varrella niitä ammattitaidolla (joka ei ole vähäinen) haastattanut, jotka "ovat nääs ennen olleet" olen jäänyt mystiikasta toiseen käsitykseen ja siitä omalla nimelläni täällä todistan

käsitykseni on, että yhteenkään nimimerkin takaa esitettävään väitteeseen käsitteiden maailmassa ei tule suhtautua kovin vakavasti, mutta tuollaisten esittämistä ei tule kammitsoida

Kalevi Kantele (nimimerkki)

Eikö jäljet ollenkaan pelota. Haluat tupakan kieltolain. Vastaavaa on kerran kokeiltu viinan kohdalla, jonka kielto kesti 13 vuotta. Vuonna 1919, jolloin kieltolaki alkoi, alkoholin kulutus oli 0,9 litraa per asukas, kieltolain loppuessa 1932 se oli 2,7 litraa, siis tasan kolme kertaa enemmän.

Laskeskelin kerran, että tasaisen vauhdin taulukolla tänään jokaisen suomalaisen vauvasta vaariin pitäisi juoda joka päivä 14 pulloa Koskenkorvaa.

Muuten Mikko, eikö yleisen turvallisuuden kannalta viinaa juova poliisi, lääkäri, sairaanhoitaja, opettaja, virkamies tai poliitikko ole kertaluokkia vaarallisempi kuin Sevillaa polttava. Ala vaatimaan myös alkoholin kieltolakia. Vielä ihan tiedoksi, Suomessa aikuisista on absolutisteja 12 prosenttia.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Viinan juonti on eri asia, kuin tupakointi. Viina on vaikutuksiltaan moninverroin tehokkaampaa. Tupakastahan tulee vain hetkeksi pieni hyvä olo, kun taas viinan juonnin vaikutus ihmiseen on jopa järisyttävä. Velat muuttuvat saataviksi, ja rumatkin naiset kaunottariksi. Viinaa juodaan ennen seksiä, tupakkaa poltetaan vasta sen jälkeen.

Kun lopettaa tupakoinnin, ei itse asiassa menetä elämästään mitään. Viinanjuonnin lopettamisen myötä elämä muuttuu sen sijaan aivan erilaiseksi.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Itseasiassa se hyvä olo on hieman ehkä epätarkka käsite. Suurimmaksi osaksi se on poistumista huonosta olosta, joka johtuu riippuvuudesta, eli pyrkimystä normaalioloon. Ilman tupakkaa olo on monesti kamala.

Ensimmäinen rööki maistuu aina melko pahalta, ja siitä saattaa tulla pahakin olo, vasta riippuvuus luo illuusion hyvästä olosta.

Ari Suhonen

Poliisiin ja varsinkin huumepoliisiin pitäisi aina olla kiintiö entisille narkkareille. Alkoholisteja siellä onneksi jo on ja se tavallaan ajaa saman asian, koska ainoastaan riippuvuuden kokenut voi ymmärtää riippuvaista ihmistä.

Toimituksen poiminnat