MikkoAhola

Kaikki blogit puheenaiheesta Suvaitsemattomuus

Mihin kaikkeen sateenkaariaatetta sopii venyttää?

"Mikään seksuaalinen taipumus ei ole sellaisenaan väärä tai sairas, ei edes pedofilia", julistavat Sexpon toiminnanjohtajat Tommi Paalanen ja Tiia Forsström.  https://m.iltalehti.fi/rakkausjaseksiartikkelit/201808092201125479_rk.shtml

 

Tämä julistus liittyy keskusteluun, jota täällä Puheenvuorossakin on käyty professori Tapio Puolimatkan kohukirjoituksesta.

 

Juutalaisvastaisuus

Mikäs se nyt Saksassa on meneillään? Juutalaiset ovat jälleen kohteena. Kappas, suvaitsevaisen rauhan ja rakkauden uskonnon edustajat kunnostautuvat. https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/juutalaisviha-kasvussa-sak...

Liberaalin demokratian viimeiset oljenkorret

Vuoden 2018 alkaessa todettava:

Liberaalin demokratian viimeiset oljenkorret sen pyrkiessä muuttamaan Maailman liberaaliksi ja demokraattiseksi;

*Eristäminen;

*Sensuuri;

*Sanavahtien armeija;

*Uudet tabut;

*Vapaamielisyyden vanhanaikaistaminen;

*Kriminalisointi;

*Sanktiointi;

*Multakuopat.

Irakin muslimit ovat suvaitsemattomia

Helsingin Sanomat uutisoi torstaina 23.11.2016 Helsingin hallinto-oikeuden päätöksestä. Sen mukaan Irakista Mosulin kaupungista kotoisin oleva sunniarabi ei voi paeta maan sisällä Bagdadiin. Ratkaisu vaikuttaa Migrin tuleviin linjauksiin. "Hallinto-oikeus on todennut, että Mosulista kotoisin olevaa sunniarabia voidaan epäillä Bagdadissa Isisin taistelijoiksi tai tukijoiksi. Tämän vuoksi shiiamilitiat olisivat erityisen kiinnostuneita heistä, ja he olisivat vakavassa vaarassa joutua oikeudenloukkausten kohteeksi."

Minä olin suvaitsematon

Käydessäni ala-astetta 80-luvulla homo oli yleinen haukkumanimi, emmekä puhuneet mustista, vaan neekereistä. Molempiin sanoihin liittyi vahva negatiivinen arvolataus ja käytin niitä päivittäisessä puhekielessäni.

Kotoani sain hyvän, mutta varsin uskonnollisen kasvatuksen. Ehkä juuri sen takia minusta tuli agnostikko. En varsinaisesti usko mihinkään korkeampaan voimaan, mutta kuulun kirkkoon muodon vuoksi. Ongelmallinen suhteeni uskontoon kulminoitui yhdeksänteen luokkaan, jolloin jouduin lopulta tenttimään uskonnon ajauduttuani peruuttamattomiin ristiriitoihin opettajani kanssa.

Miksi (kääntyneiden) ateistejen ja uskovaisten sanotaan olevan samanlaisia?

Tuttuni Ria Heikkilä on päätynyt vaihtamaan maailmankuvaansa. Hän on tätä kautta päätynyt TV7 yhteyteen. Hän on ystävällinen nainen, jolle maailmankuvan muutos on johtanut parempaan. Hän ei ole nykyään eikä ennen ollut epäreilu. Sen sijaan minä olen suoraan sanoen joskus ollut hänelle epäreilu. (Mitä ei pidä laskea uskonnolliseksi kiusaamiseksi koska tämä tapahtui ennen hänen maailmankuvanvaihdostaan.)

Kunniattomat oman pesän likaajat

Näyttelijä Antti Holman eilinen avautuminen Suomeen kyllästymisestään ja Lontooseen muuttamisestaan oli yksi aihepiirin turhimpia. Kolmenkymmenenkriisistä kärsivän pikkujulkkiksen mielipiteet eivät olisi sinänsä kommentoimisen arvoisia, mutta kritiikin arvoisiksi ne tekee Helsingin Sanomien tapa kytkeä yhteen Holman homoseksuaalisuus ja hänen Suomea, suomalaisia ja suomalaisuutta kohtaan tuntemansa viha.

Suvaitsevaisuuden ongelmasta. Arvaa kuka kirjoitti tämän ja milloin?

Suvaitsevaisuuden ongelmasta.  Arvaa kuka kirjoitti tämän ja milloin?

Suvaitsevaisuuteen ja sen puutteeseen liittyen esitän vaatimattoman tieto- tai arvauskilpailun mahdollisille lukijoille. 

Kuka kirjoitti alla olevan tekstin, ja milloin?  

Lupaan tarjota kaikilla oikein vastanneille pullakahvit tavattaessa ja vaadittaessa…

PS. Vastaus löytyy tekstin alapuolelta.

*

Voiko suvaitsemattomuudesta parantua?

Voitaisiin myös kysyä onko suvaitsemattomuus sairaus?  Itse en usko sairausteoriaan. En usko että suvaitsemattomuus tai narsismi olisivat sairauksia, ne ovat ihmisen luonnollisia ja  pysyviä ominaisuuksia.

Narsismilla ja suvaitsemattomuudella on kuitenkin haittavaikutuksia yhteiskunnassa, ainakin niille jotka joutuvat narsismin tai suvaitsemattomuuden kohteeksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä